Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hoekhaard?

Met een hoekhaard profiteer je optimaal van de sfeer die een haard aan je woonkamer geeft. Je kunt het vuur namelijk van twee, of soms zelfs van drie kanten bekijken. Je hebt dus meer zicht op de vlammen en dat is juist wat deze modellen zo populair maakt. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf?

Welke modellen hoekhaarden zijn er?

De meeste hoekhaarden branden op gas. Er zijn inzethaarden die je heel gemakkelijk kunt plaatsen op de plek waar je al een open haard hebt. Zo heb je nog steeds een mooi vuur, zonder het gedoe van een open haard. Bovendien branden inzethaarden veel zuiniger.

Wil je een heel nieuwe haard aanleggen? Dan kun je gaan voor een inbouwhaard. Dit vergt wel meer aanpassingen aan je huis, omdat de haard in een wand gemaakt moet worden. Maar als het klaar is, heb je wel een prachtige blikvanger in je woonkamer.

Prijs en kwaliteit

De kwaliteit van hoekhaarden wordt vooral bepaald door hoe echt de vlammen eruitzien. De nieuwste en modernste modellen hebben prachtige vlammen die precies lijken op een echt houtvuur. Hier hangt dan ook een ander prijskaartje aan dan aan de eenvoudiger modellen. Ook het formaat speelt mee. Er zijn grote haarden van wel 175 centimeter lang. Deze geven een spectaculair beeld op de vlammen, maar zijn uiteraard wat prijziger dan de kleinere formaten.

Gashaarden zijn er dus voor elk budget. Voor de goedkopere modellen kun je het beste kijken bij het merk Global Fires. De luxe haarden vind je bij Bellfires, Kalfire en DRU.

Wil je weten wat er past bij je woonkamer en bij je portemonnee? Kom kijken in onze showroom. Dan kun je zelf de verschillen zien. Onze kachelexperts gaan graag samen met jou op zoek naar een model dat goed bij je past.

Reacties zijn uitgeschakkeld