Oplossingen voor een hoge gasrekening

Een warmtepomp combineren met een CV-houtkachel

We hebben er allemaal last van: de stijgende gasprijzen. Door te blijven stoken blijft de gasrekening alleen maar stijgen, maar toch wil iedereen het graag behaaglijk hebben in huis. Daarom is het nu tijd om te gaan denken aan alternatieven om de gasrekening omlaag te brengen.

Er zijn talloze opties om de gasrekening om laag te krijgen of zelfs helemaal geen gas meer te verbruiken. Denk aan een cv-haard, zonnepanelen, heatpipes of zonnecollectoren. Allemaal opties waarmee u gas bespaard of, als u wilt, helemaal geen gas meer verbruikt. Wij bij UwKachel.nl snappen u en helpen u graag op weg!

Het klinkt misschien ingewikkeld maar met een combinatie van een houtvergasser en zonnecollectoren, bent u al een heel eind. De houtvergasser geeft niet alleen gezellige warmte af in de kamer, maar is ook geschikt voor de installatie op een buffervat. Het buffervat kan u voorzien van verwarming en douche- drinkwater, een goed begin voor een duurzamer huis dus. Natuurlijk is het stoken van een houtkachel niet altijd optimaal in een warme zomer. Hiervoor zijn de zonnecollectoren; de zonnecollectoren zijn platen die bevestigt worden op het dak. Deze platen verwarmen met behulp van het zonlicht uw benodigde water en dit wordt opgeslagen in het buffervat.

Met deze combinatie is het dus mogelijke om de hoge gasrekening omlaag te krijgen. En dit is niet de enige optie, wij hebben er nog veel meer!
Mocht u behoefte hebben aan een lagere gasrekening, dan kunnen wij u daar bij helpen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van bovengenoemd opties of wilt u graag advies over een alternatief? Wij helpen u graag verder in onze showroom, wij hebben hier zelfs een aantal voorbeelden voor u klaar staan!

Reacties zijn uitgeschakkeld