Houtkachels

Een houtkachel van Uwkachel is een kwalitatieve investering in sfeer en gezelligheid. Alle kachels in onze shop hebben een hoog rendement en voldoen aan alle laatste milieueisen. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor vrijwel elke huiskamer.

Op zoek naar een specifieke kachel? Bij ons kun je onder andere terecht voor vrijstaande-, tunnel-, hoek-, inzet-, hangende-, inbouw- en speksteenkachels. Liever persoonlijk contact over jouw situatie? Je kunt dagelijks met ons bellen (9:00 tot minimaal 18:00) of maak een afspraak in onze showroom.

Houtkachels

Een houtkachel van Uwkachel is een kwalitatieve in... Lees meer

Waarom kiezen voor een houtkachel van Uwkachel?

De meeste mensen schaffen een houtkachel aan vanwege de sfeer in de ruimte. Het geeft een welkom gevoel en zal direct opvallen in elke (huis)kamer. Houtkachels zorgen altijd voor een aangename warmte en zorgen er in korte tijd voor een aangename temperatuur.

Bij Uwkachel.nl hebben we de jarenlange ervaring met de verkoop en installatie van houtkachels. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld op basis van jarenlange ervaring, kwaliteit en duurzaamheid. Zo werken wij uitsluitend samen met de beste merken en voldoen al onze houtkachels en houthaarden aan de NEN2757-normering. Dit betekend dat als je op de juiste manier stookt de CO2-uitstoot laag is en kan een flinke besparing kan opleveren.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze acties op onze webshop. Liever persoonlijk contact? Kom naar onze showroom!

Houtkachels: Een leven lang sfeer

Een leven lang genieten van jouw sfeermaker, dat is wat je wil. Het kiezen voor de juiste kachel kan lastig zijn, er is immers veel keuze. Vaak heb je zelf al wel een idee van wat je wilt: inbouw of vrijstaand, doorkijk of met een enkel raam. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Zo is een vrijstaande houtkachel extra zuinig en is een hangende kachel handig als je minder ruimte ter beschikking hebt.

Natuurlijk denk je aan het milieu. Maak je geen zorgen: wij verkopen alleen kachels die aan de hoogste en meest strenge normen voldoen. Zo zorgen we er samen voor dat jij daadwerkelijk duurzaam & energiezuiging stookt. Ook wij hebben het liefst zo min mogelijk uitstoot van fijnstof. Wil je meer weten over zuinig en schoon stoken? Lees hier meer.

Enkele tips voordat je een (hout)kachel gaat kopen:

  • Let bij het kopen van de kachel op het vermogen: dat moet passen bij je situatie. Een te hoog vermogen heeft weinig zin. Een kachel kan dan niet optimaal branden, en dat is weer slecht voor het milieu. Een te laagvermogen is ook niet handig, het wordt dan lastig om een ruimte goed warm te krijgen.
  • Kijk goed wat er bij jou thuis mogelijk is. Je hebt een goed rookkanaal of schoorsteen nodig die groot genoeg is voor de specifieke rookgasafvoer.
  • Bekijk onze webshop om te kijken wat je mooi vindt.
  • Bestel gemakkelijk online of kom langs in onze showroom (Vriezenveen).

In onze webshop hebben we honderden modellen met allemaal een eigen uitstraling en gevoel. Zo verkopen we strak Dutch Design van Barbas, maar ook de Scandinavische eenvoud van Jøtul. Of ga je liever voor een klassiek Hollands ontwerp van JAcobus

Alle merken van Uwkachel:

Installatie van jouw nieuwe kachel

Voor je een houtkachel koopt is het van belang dat je goed met iemand nadenkt over de mogelijkheden qua installatie. Het is erg belangrijk dat de kachel door een vakman veilig wordt aangesloten en de regels van het bouwbesluit altijd in acht worden genomen.

Het grote voordeel van Uwkachel is dat wij beschikken over onze eigen installatie service. Op deze manier kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit en afwerking garanderen. Al meer dan 25 jaar is geen uitdaging voor ons te gek. Wil je meer weten over de installatie? Plan een afspraak met onze installatie specialist en we helpen je graag (op maat en vrijblijvend) verder.

Wat wil je betalen voor een houtkachel?

Aan elke kachel hangt een prijskaartje. Buiten kijf staat dat een goede en veilige verwarming nou eenmaal geld kost. Toch heb je er zelf enigszins invloed op: bijvoorbeeld met de keuze voor het model. We hebben al houtkachels vanaf 400 euro. Ben je bereid iets meer te investeren? Dan kun je gaan voor een hoogwaardiger design van rond de 800 euro. Ook kun je besparen op de installatie door een hoop zelf te doen. Al is het niet aan te raden: een veilige aansluiting is onontbeerlijk als je werkt met vuur. Onze experts nemen het dan ook graag voor je uit handen. Dat scheelt een hoop zorgen.

Materiaal van onze (hout)kachels en haarden

Bij een ouderwets model denk je al snel aan zware, gietijzeren modellen. Die hebben we ook. Maar tegenwoordig worden er ook gietijzeren kachels gemaakt die ‘lichter’ ogen en prima passen in een moderne inrichting. Daarnaast hebben we houtkachels gemaakt van plaatstaal. Uiteraard zijn er verschillen in eigenschappen. Bel ons voor advies of kom langs bij ons in Vriezenveen.

Een andere mogelijkheid is bekleding met speksteen. Dat geeft de kachel niet alleen een opvallende uitstraling, het zorgt ook voor een betere warmtegeleiding. Speksteen is zwaar: er zijn dan ook modellen met verschillende hoeveelheden speksteen. Sommige hebben slechts enkele kilo’s, andere bestaan compleet uit speksteen en zijn zo zwaar dat ze niet in z’n geheel vervoerd kunnen worden. Zulke kachels worden in huis opgebouwd.

CV-Houtkachel: Verwarm water met jouw houtkachel

Je kunt ook je water en je slaapkamer verwarmen met hout, wist je dat? We kunnen hem daarvoor aansluiten op de centrale verwarming. Zo geniet je in je hele dagelijkse leven van je warmtebron. Een cv-houtkachel is natuurlijk per definitie maatwerk. We komen graag bij je op bezoek en denken met je mee.

Heb je moeite met kiezen? We hebben verschillende kachelexperts die je helpen jouw ideale sfeermaker te vinden. Bel ons voor advies.

Meer over houtkachels, onderhoud en het stoken