Een woning verwarmen met een gashaard, kan dat?

Een woning verwarmen met een gashaard, kan dat?

Welke gashaard goed bij je woonkamer past, hangt heel erg af van je wensen. Wil je een haard vanwege de sfeer? Of vanwege de warmte? Of toch maar allebei? Welk type haard is geschikt voor jou en je huis?

Een gashaard voor de sfeer

De meeste sfeerhaarden op gas geven maar weinig warmte af. Ze zijn dan ook niet geschikt als hoofdverwarming. Je hebt dus ook je centrale verwarming nog nodig. Voor de sfeer zijn deze haarden geweldig. Het is net alsof je een gezellig houtvuur hebt, terwijl je profiteert van het gemak van gas. 

Sfeer en warmte

Als je sfeer wilt, maar ook een gezellige warmte, kijk dan eens naar onze inbouw- en inzethaarden. Deze modellen hebben prachtige vlammen en geven een aangename warmte af. Let goed op het vermogen van de haard. Dit moet namelijk wel passen bij het formaat van je woonkamer. Het moet immers niet te fris of juist te warm zijn wanneer je de haard aanzet.

Alleen warmte

Zoek je een eenvoudige manier om een ruimte op te warmen en is sfeer niet belangrijk? Kies dan voor een gevelkachel. Deze modellen zijn heel makkelijk te installeren in vrijwel iedere woning. Ze geven een prettige warmte af en zijn ook nog eens heel eenvoudig in gebruik. De vlammen zijn bij een gevelkachel niet te zien, dus dit is echt alleen een verwarming en geen sfeerhaard.

Wil je weten wat goed past bij jouw situatie? Bel ons of kom langs in de showroom. Onze kachelexperts leggen je uit wat er allemaal mogelijk is.

Reacties zijn uitgeschakkeld