Inzet gashaard

Met een inzethaard verander je je normale open haard in een gashaard. Je hoeft geen complete verbouwing te regelen, want deze modellen plaats je zonder al te veel moeite in je bestaande haard. Ze zijn in veel maten te leveren, dus er is altijd wel iets passends.

Inzet gashaard

Met een inzethaard verander je je normale open haa... Lees meer

De voordelen van een inzethaard

Een traditionele open haard heeft een laag rendement, meestal rond de 10 procent. De rest van de warmte verdwijnt door de schoorsteen. Je moet dus flink wat hout verstoken voordat je woonkamer warm is.

Een haard op gas is veel efficiënter en haalt een rendement tot wel 85 procent. Je huis wordt dus veel sneller warm. Dit is beter voor het milieu én voor je portemonnee. En het is net zo gezellig.

Waar moet ik op letten?

Verwar een inzethaard niet met een inbouwhaard. Een inbouwhaard gebruik je wanneer je een heel nieuwe haard wilt aanleggen, niet wanneer je je bestaande open haard aanpast. Dit soort haarden zijn volledig ingebouwd in een wand of schouw.

Kijk goed naar de verschillende types inzethaarden. Wat past het beste bij je haard en bij je woonkamer? Er zijn bijvoorbeeld modellen met alleen een vooraanzicht. Of je kiest voor een hoekhaard, zodat je van twee kanten zicht op het vuur hebt. Er zijn ook modellen waarbij je van drie kanten de vlammen kunt zien. Welke variant komt in jouw woonkamer het mooist tot zijn recht?

De service van UwKachel.nl

Het is soms lastig om een passende oplossing vinden voor je situatie. Daarom denken onze kachelexperts graag met je mee. Voor iedereen is namelijk een mooie haard te vinden. Als je wilt, plaatsten we hem ook nog voor je.

Ons aanbod is groot. Kom dus eens langs in onze showroom om de kachels te zien branden en te ontdekken wat je mooi vindt.