Dit zijn de 10 populairste vrijstaande houtkachels

Kun je niet kiezen? Het helpt soms als je weet wat anderen mooi vinden. Wij weten precies welke kachels het beste scoren: wij verkopen ze immers. Dit zijn de tien populairste vrijstaande houtkachels van dit moment.

 1. Jøtul F 163 CleanBurn 
  Hoe kan het ook anders, Noorse fabrikant Jøtul staat bovenaan met haar moderne design. Deze kachel is niet alleen superstrak, hij stookt ook nog eens heel heet, en daardoor extra schoon. Weinig roet op het ruitje dus. Je kunt hem bestellen in zwart en wit.
 2. Dovre Rock 350
  De compacte en subtiele elegantie van dit Dovre-model is onverminderd populair. Door het lage ontwerp kun je ook vanaf de bank genieten van een fijn vuurzicht. Bovendien is hij zeer geschikt voor een kleine woning. Ook verkrijgbaar met solide basis om hout op te bergen.
 3. Dovre Vintage 35
  Alsof je teruggaat in de tijd: Dovre weet hoe je een stijlvolle houtkachel ontwerpt die gevoel oproept. Dit compacte model past in elke woonkamer. En door de verfijnde techniek brandt de kachel goed en komt er nauwelijks roet op het raampje. Vintage met een vleugje hedendaags vernuft.
   
 4. Jøtul F 305
  Opnieuw een houtkachel van Noorse makelij. De Jøtul F 305-serie is een echte allemansvriend. Het brede ontwerp zorgt voor een nog mooier vuurzicht en door het compacte formaat past hij in ieder interieur. Verkrijgbaar in wit of zwart, op pootjes of met solide basis.
 5. Jøtul F 602 met glasdeur
  De F 602 van Jøtul is met recht een klassiek model te noemen. Het is niet voor niets de bestverkochte kachel ooit. De authentieke uitstraling betoverde sinds de jaren dertig al meer dan een miljoen mensen en nog altijd is het sierlijke model mateloos populair. 
  Afbeeldingsresultaat voor Jøtul F 602 CB met glasdeur
 6. JAcobus 6
  Dutch Design voor een scherpe prijs: Nederlandse kachelfabrikant JAcobus stelt niet teleur. Dit model brengt vuur zoals vuur moet zijn: sterk en robuust. Het is het kleinste model houtkachel, maar daardoor niet minder populair. Ook verkrijgbaar als oven of fornuis. Back to the roots.
  Afbeeldingsresultaat voor jacobus 6
 7. Contura 556
  Een ijzersterk ontwerp met aan drie kanten zicht op het vlammenspel: Contura weet hoe je een houtkachel sfeer laat oproepen. De Contura 556 heeft een groter vermogen dan een gemiddelde kachel en kan daardoor grotere ruimtes verwarmen. Perfect als je een grote woonkamer hebt.
  Afbeeldingsresultaat voor contura 556
 8. Barbas BOX 55
  Opnieuw Hollands vernuft in de top 10: ditmaal is het Barbas met haar stijlvolle BOX 55. Dit moderne ontwerp houtkachel geeft oer-Hollandse gezelligheid. Bovendien heeft deze kachel een interieur van beton en keramiek, waardoor die extra efficiënt is. 
  Barbas box 55
 9. Jøtul F 118
  Als je van klassiek houdt, dan is deze Jøtul misschien wel wat voor je. Net als de F 602 is de F 118 ontworpen in de jaren dertig. Een authentiek werkje dus. Je kunt erop vertrouwen dat de F 118 is meegegaan met zijn tijd: optimale verbranding en zuinig stoken. 
   Afbeeldingsresultaat voor jotul 118
 10. Morsø 1452 Straling met speksteen
  Extra zuinig is deze Morsø-kachel met speksteen. Je hebt niet alleen een tijdloos stukje design in je kamer, maar ook nog een kachel die beter omgaat met de fijnstofdeeltjes die vrijkomen bij de houtverbranding. Daarmee voldoet dit model aan de allerstrengste milieu-eisen. Zorgeloos stoken dus.

Liever persoonlijk advies? Geen probleem, bel ons gerust of kom langs in onze showroom. We laten je alle opties zien, zodat je precies vindt wat jij zoekt.

Reacties zijn uitgeschakkeld