Top 10 houtkachels – de beste modellen

Wat zijn de populairste vrijstaande houtkachels? Wat zijn de trends? Welke modellen vinden de consumenten op het moment de beste houtkachels. Hieronder een compleet en volledig overzicht van de populairste modellen.

 1. Jøtul F 163

  Jøtul F 163 Clean Burn

  Nog steeds onverminderd populair en dat zal deze kachel ook nog even blijven, de Jøtul F163 CB.Een moderne en compacte houtkachel met ruim vuurzicht, prachtig vuur en een zeer scherpe prijs. Dit maakt het een complete kachel. De kachel is zowel in het wit als zwart leverbaar, opvallend populair is de uitvoering in wit email. Onze klanten over deze kachel: “Dit is bijna bij het perfecte af” en “een juweeltje in huis“.

 2. Contura 556 Style

  Contura 556 Style in het zwart

  Direct met de introductie was de Contura 556 direct een bestseller. In 2015 heeft er een restyle van dit ontwerp plaatsgevonden, de nieuwe Contura 556 Style. Deze nieuwe moderne uitvoering valt in de smaak! Het uiterlijk is strakker geworden en is in meer verschillende uitvoeringen leverbaar. Terecht staat de Contura 556 Style dan nu ook op de tweede plaats. Een fraai ontworpen kachel die bijzonder goed brandt, misschien wel de best brandende houtkachel op de markt.

 3. Jøtul F305

  Jøtul F305

  De Jøtul F305 valt op. Een aansprekend ontwerp, winnaar van de Red Dot Award. Een ruim vuurzicht door de grote horizontale ruit. Deze kachel is het bewijs dat Jøtul als geen ander houtkachels uit gietijzer kan maken. Een prachtig en goed brandende kachel met een geheel eigen Scandinavisch ontwerp.

 4. Dovre Vintage 35

  Dovre Vintage 35

  Ondanks dat dit model al een aantal jaren op de markt is, is het nog onverminderd populair. Dit komt vast door het eigen en stoere retro ontwerp. Een lust voor het oog van Design-liefhebbers. De Dovre Vintage 35 is het middelste model in de Dovre Vintage-serie. De populariteit van het model laat zien dat Dovre met dit vernieuwende ontwerp een grote doelgroep aanspreekt.

 5. Contura 850

  Contura 850 in het grijs

  Sinds de introductie van de Contura 850 is deze niet meer weg te denken. Een aansprekend ontwerp gecombineerd met een kachel van de hoogste kwaliteit. Door het beperkte vermogen is deze kachel ook geschikt voor de kleinere of goed geïsoleerde woning. Tenslotte, door de ruiten aan 3-zijden heeft dit model een prachtig vuurzicht.

 6. Jøtul F100

  Jøtul F100

  Ook de meer klassieke houtkachel kan nog steeds. Zoek je de “gezelligheid” van een houtkachel, dan is de Jøtul F100 de kachel die je zoekt. De Jøtul F100 biedt een prachtige klassieke houtkachel met een zeer scherpe prijsstelling. Recentelijk is de techniek en het ontwerp van de kachel aangepast aan de moderne normen. De kachel is leverbaar in 3 verschillende uitvoeringen, waaronder een geëmailleerde uitvoering.

 7. JAcobus 9

  JAcobus 9

  Een Nederlands kwaliteitsproduct. Een puur functionele houtkachel die bijzonder praktisch in gebruik is. Deze kachel is ontworpen om goed en schoon te branden, eenvoudig in gebruik te zijn en robuust uiterlijk te hebben. Dat is JAcobus prima gelukt. Dit middelste model heeft het juiste vermogen voor de meeste huishoudens.

 8. Stûv 30 Compact

  Stûv 30 Compact

  Een houtkachel die al enige tijd op de markt is maar met zijn aansprekende ontwerp nog onverminderd populair is. Een Belgisch kwaliteit product dat in iedere woonkamer prima staat.

 9. Scan 58

  Scan 58

  Een prachtig design met volop keuze mogelijkheden. De Scan 58 maakt door het combineren van verschillende onderstellen, bovenkanten en onderdelen mogelijk om uw eigen houtkachel samen te stellen. Of u nu een hangende houtkachel of een houtkachel met een fors warmtemagazijn zoekt, met de Scan 58 is het mogelijk.

 10. Jøtul F602 CB

  Jotul F602 CB

  Nog een klassieker in de lijst. De Jøtul F 602, wie kent hem niet? Deze houtkachel is een van de meest verkochte modellen ooit. Ook nu kent deze houtkachel een grote schare fans. De reden? Noorse kwaliteit voor een scherpe prijs met een gezellig en sfeervolle uitstraling.

 

Reacties zijn uitgeschakkeld