Wat zijn de voordelen van een elektrische haard?

Geen rookkanaal, tóch sfeer. Met een elektrische haard heb je de voldoening van speelse vlammen in je huis, maar geen gedoe met houtblokken, rookafvoer en vuur. En ze zijn haast niet van echt te onderscheiden.

Dat komt omdat er allerlei nieuwe technieken zijn om het net echt te laten lijken. Zo zijn er haarden die werken met heel fijne waterdeeltjes, maar ook met ledverlichting. De meeste worden niet warm – al zijn er wel modellen die wel bijverwarmen. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen, en je hebt je sfeermaker aan het werk.

Inbouw of vrijstaand

Net als bij een gewone kachel kun je kiezen uit allerlei uitvoeringen. Zo zijn er elektrische inbouwhaarden, ‘hangende’ haarden, vrijstaande kachels, maar ook branders die je in een bestaande haard kunt plaatsen. Uiteraard allemaal met ander prijskaartje: een inbouwhaard kost meer dan een losse brander.

Wat bij jou past hangt dus niet alleen af van wat je mooi vindt, maar ook aan wat je eraan wil uitgeven. Je kunt al een elektrische brander kopen voor 200 euro. Een luxe haard kost zo 1.500 euro. En ook de techniek die je kiest maakt verschil, zo zijn haarden met ledverlichting goedkoper dan haarden die werken met waterdeeltjes.

Het verschil? Elektrische haarden die met ledverlichting werken gloeien op, daardoor lijken de houtblokken te smeulen. Haarden die met waterdamp werken hebben vlammen: dat komt door het licht dat op de fijne waterdeeltjes wordt geprojecteerd. Hierbij is er zelfs de illusie van rook.

Persoonlijk advies

Hoe dat er in het echt uitziet, kun je alleen met eigen ogen zien. Kom dus eerst eens bij ons in de showroom kijken. Dan krijg je meteen persoonlijk advies, en vinden we samen jouw ideale haard.

Reacties zijn uitgeschakkeld