Waar koop ik een goedkope houtkachel?

In steeds meer huizen staat een houtkachel en dat is niet zo gek: ze zijn steeds zuiniger, schoner en ze zorgen voor een unieke sfeer in huis. Denk je erover om een houtkachel aan te schaffen, maar heb je niet veel te besteden? Geen zorgen, er zijn opties voor goedkope houtkachels.

Als je niet veel geld wil uitgeven kun je op internet een hoop goedkope opties vinden. Zo zijn er allerlei kachels te koop uit Oost-Europa en China tegen bodemprijzen. Of dat een goed idee is, is de vraag. Je kunt geluk hebben, maar meestal lever je in op de kwaliteit. Bovendien krijg je vaak geen of minder garantie. Je kunt beter bij een bekende dealer een goedkopere kachel kopen, dan heb je meer zekerheid. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Goedkope houtkachels: Goede merken voor kleine budgetten

Merken als Jøtul, Contura en Morsø doen veel aan innovatie, daarom zijn hun kachels zuiniger en gaan ze langer mee. Dat betekent ook dat ze vaak duurder zijn: een A-merk houtkachel kost dan ook al snel zo’n 2.000 euro. Maar diezelfde merken hebben ook varianten gemaakt voor een kleiner budget. Zo is er een ruim aanbod goedkopere houtkachels van onder de 1000 euro, ook van bekende merken als Jøtul, Contura en Morsø. Je hebt dan de zekerheid van een sterk merk, en toch een kachel die past bij je budget.

Ook zijn er (goedkope) kachels van andere merken die hartstikke betaalbaar zijn. Denk eens aan de Dovre 325 CB, die er niet alleen hartstikke goed uitziet, maar ook een prima rendement haalt en geschikt is voor de modernste woningen. Of kijk eens bij de kachels van Hammer: die heeft houtkachels voor nog geen 500 euro.

Installatie van een goedkope houtkachel

Wel moet je bedenken dat de installatie van de kachel niet gratis is. Helemaal als je nog geen geschikt rookkanaal hebt, kan het behoorlijk in de papieren lopen. Laat je dus goed voorlichten voordat je een houtkachel aanschaft, zodat je weet waar je aan toe bent. Bel ons gerust voor advies.

Reacties zijn uitgeschakkeld