Een open haard met gas, kan dat?

Als je denkt aan een gezellig vuurtje, dan denk je al gauw aan een open haard. Als je ook graag gemak wilt, is een gasopenhaard ideaal. Hiermee creëer je de sfeer van een houtvuur met één druk op de knop.

Wat is een gasopenhaard?

Een gasopenhaard geeft je de sfeer van een open haard, terwijl hij brandt op gas. Bij de gashaarden van tegenwoordig zit het vuur meestal achter glas. Nu denk je misschien: dan is het toch geen open haard meer? Technisch gezien klopt dat, maar het glas is haast niet te zien. Dus je hebt gewoon de sfeer van een open haard met het gemak van een gashaard. Bovendien is een vuur achter glas veiliger en is de warmte ervan comfortabeler.

Wil je toch een open haard zonder ruitje ervoor? Dan kan, maar houd er wel rekening mee dat deze modellen vaak wat duurder zijn. Ze geven ook minder warmte en zijn vooral bedoeld om sfeer te geven aan je woonkamer.

De voordelen van gas

Een gashaard is veel zuiniger dan een open haard. Voor een gewone open haard heb je namelijk erg veel hout nodig om je woonkamer warm te krijgen. Een gashaard heeft maar weinig gas nodig om diezelfde warmte te creëren.

Een ander voordeel is dat je een gashaard heel makkelijk aansteekt. Je hoeft niet in de weer met hout en aanmaakblokjes. Je hoeft alleen maar de afstandsbediening te pakken. Sommige modellen kun je zelfs aanzetten met je smartphone of tablet.

Heb ik een inzethaard of een inbouwhaard nodig?

Een inzethaard gebruik je wanneer je al een open haard hebt. Wil je je open haard vernieuwen? Wil je de overstap maken van hout naar gas? Met een inzethaard is dat vrij gemakkelijk. Je plaatst de nieuwe haard in je bestaande open haard. Je hoeft dus nauwelijks aanpassingen te doen aan je huis.

In strakke en moderne interieurs komt een inbouwhaard vaak goed tot zijn recht. Deze haarden worden volledig ingebouwd in een muur of schouw. Het plaatsen hiervan heeft dus wel wat meer voeten in aarde. Dat maakt deze haarden ook wat prijziger. Daar staat tegenover dat je er wel echt maatwerk voor terugkrijgt.

Er is dus van alles mogelijk om die gezellige sfeer van een open haard te creëren in je huis. Wil je meer weten? Onze kachelexperts vertellen je er alles over in onze showroom. Dan kun je ook gelijk zien welke kachels je mooi vindt.

Reacties zijn uitgeschakkeld