Walltherm

Houtkachels van het merk Walltherm zijn interessant omdat het houtvergassers zijn: die zijn extra efficiënt. Dat komt omdat deze kachels eigenlijk twee keer branden. Eerst de houtblokken, daarna de vrijgekomen rookgassen. Dat werkt via een aparte brandkamer, waar de gassen worden 'opgevangen'. Daar kan de temperatuur wel oplopen tot 1.200 graden Celsius. Je kunt je voorstellen dat je met een Walltherm dus behoorlijk grote ruimtes kunt verwarmen.

Wil je weten hoe houtvergassers werken? Lees hier meer.

Walltherm

Houtkachels van het merk Walltherm zijn interessan... Lees meer

Hoog vermogen

Vanwege de twee verbrandingskamers hebben de kachels van Walltherm ook twee ruiten: een belangrijk kenmerk van een houtvergasser. Een ander voordeel is dat de kachels aan te sluiten zijn op de cv. Handig, want met zo'n hoog vermogen kun je makkelijk het hele huis verwarmen. Bovendien zijn de modellen van Walltherm extreem zuinig, ze kunnen een rendement halen van wel 93 procent. Ongekend hoog.

Wist je dat Walltherm niet de enige is die houtvergassers produceert? We hebben ook een model van LUUMA, die staat zelfs te branden in onze showroom. We laten het je graag zien, dus kom eens langs.

Muisstil

Een houtvergasser is dus een mooi alternatief dus voor een pelletkachel, als je graag zuinig en schoon wil stoken. Een pelletkachel maakt namelijk vaak een zoemend geluid vanwege de ingebouwde ventilator. Een houtvergasser is muisstil. Ook heeft hij geen ingewikkelde software, wat het onderhoud en eventuele reparatie een stuk simpeler maakt. 

Weetjes over houtvergassers van Walltherm

  • De kachels hebben een rookkanaal van minimaal 6 meter lang en een diameter van 150 millimeter nodig.
  • Er kunnen houtblokken in van 35 centimeter. Hij brandt op alle soorten haardhout.
  • De houtvergassers kunnen, afhankelijk van het haardhout, tot vijf uur achter elkaar branden.
  • Bij een aansluiting op de cv wordt zo'n 70 procent van de warmte afgegeven aan het water. Met aanpassingen kun je de verhouding bijstellen tot 90 procent.
  • Je kunt de modellen van Walltherm ook onafhankelijk van de ruimte laten branden met een buitenluchtaansluiting. Dat is handig als je een goed geïsoleerd huis hebt, of een huis met mechanische ventilatie.

Meer weten? Bel ons gerust voor meer informatie, of kom langs in onze showroom. Dan laten we je zien hoe het werkt.