check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7

Walltherm Königsspitze

check_circleLevertijd op aanvraag info
Vraag offerte aan
Interesse?
Vraag offerte aan voor de laagste prijs.
Walltherm Königsspitze zoom_in
Walltherm Königsspitze

Walltherm Königsspitze Highlights

  • De eerste houtvergasser met CV-aansluiting voor in de woonkamer.
  • Een zeer hoog rendement van 93%
  • De ideale haard om uw woning duurzaam en schoon te verwarmen. Gecombineerd met de gezelligheid van een prachtig vlammenspel
Pluspunten Minpunten
  • Zeer hoog rendement door uniek verbrandingssysteem
  • Groot deel van het vermogen wordt waterzijdig geleverd
  • Stelt hoge eisen aan het rookkanaal
  • Kostbaar systeem

Walltherm Königsspitze Beschrijving

De Walltherm Königsspitze heeft een rendement van 93% en een zeer lage uitstoot aan fijnstof. Dit is mogelijk door de dubbele verbranding met de houtvergasser en de geavanceerde warmtewisselaar.

De Walltherm haard kan voldoen in uw volledige warmtebehoefte en wel op een schone en sfeervolle manier. De dubbele verbrandingskamer zorgt voor een prachtig vuurbeeld. In de bovenste branderkamer wordt het hout ontstoken. Deze kamer is zo groot dat de haard tot 4 uur op kan branden. Zo hoeft u de haard maar 2 a 3 per dag bij te vullen. Het houtgas wat bij de ontsteking ontstaat wordt naar de onderste branderkamer geleid. Vervolgens wordt dit met extra zuurstof in de 2e verbrandingskamer verband. De temperatuur hierbij kan oplopen tot 1.200 graden. Door deze hoge temperatuur wordt de maximale energie uit het hout gehaald. Hierdoor is de efficientie zo hoog en de de uitstoot van fijnstof en CO zeer laag.

De Walltherm Königsspitze levert standaard 70% van het vermogen waterzijdig en 30% als stralingswarmte. Het warme water kan direct gebruikt worden voor de verwarming van de rest van het huis of worden opgeslagen in een buffervat.

Minder stralingswarmte?

Stel u woont in een passieve woning, heeft een kleinere kamer of woont in een goed geisoleerde woning. Dan is de kans groot dat liever minder directe stralingswarmte van uw Walltherm haard wilt. Dit kan eenvoudig door de Walltherm te voorzien van extra isolatie aan de buitenzijde. Aan de voorzijde wordt dan een frontplaats uit RVS of cortenstaal geplaatst. Tenslotte kan het glas vervangen worden door infraroodglas. De warmte die wordt vastgehouden door de extra isolatie komt volledig ten goede aan het waterzijdig vermogen. Hierdoor stijgt het aandeel waterzijdig vermogen naar 85%. Het stralingsvermogen is nu nog maar slechts 2 kW.

Een andere optie is om de Königsspitze te bekleden met steen. Niet alleen het uiterlijk verandert, de bekleding dient ook als opslag van de stralingswarmte. Deze wordt langzaam afgegeven aan de woonkamer. Zo geniet u ook als de kachel niet meer brandt nog van de warmte.

Configureren

Voorplaat (verplicht)

€ 160
€ 250
€ 600

Accessoires

€ 120
€ 300
€ 120
€ 155

Extra isolatie

€ 370
€ 520
€ 240
€ 104
Prijs op aanvraag

Walltherm Königsspitze Details

Merk en type
Merk Walltherm
Model Königsspitze
Vuurzicht Front search
Stijl Tijdloos search
Type kachel Vrijstaand search
Deur Draaideur search
Brandstof Hout
Verwarming en vermogen
Vermogen 14.9 kW
Verwarmend vermogen 4.5 kW
CV Aansluiting Ja search
Waterzijdig vermogen 10.4 kW
Externe luchttoevoer Ja search
Rendement 93 %
Rendementsklasse Klasse A (groter dan 75%)
Afmetingen, uiterlijk en gewicht
Afmetingen 60 x 125 x 55 cm (B x H x D)
Rookgasafvoer ⌀ 150 mm search
Maximum lengte houtblok 35 cm
Gewicht 275 kg
Stijl Tijdloos search
Kleuren Zwart, Antraciet
Afvoer en aansluitingen
CV Aansluiting Ja search
Rookgasafvoer ⌀ 150 mm search
Bovenaansluiting Ja
Externe luchttoevoer Ja search
Type kachel Vrijstaand search
Overige
Categorieën Houtkachels, Vrijstaande houtkachel, CV-Haarden, CV Houtkachel, Vrijstaande CV Houtkachel, Houtvergasser CV, Walltherm
Sku walltherm-konigsspitze
Product URL Walltherm Königsspitze

Vergelijkbaar alternatief

Vraag & antwoord

Wat zijn de onderhoudskosten van een Walltherm?
Mark - 9 maand geleden
In de regel zijn deze beperkt. Belangrijk is dat de Walltherm conform het onderhoudsvoorschrift schoon gemaakt wordt.
Marcel - 9 maand geleden
Ik heb reeds diverse jaren een hout cv kachel. Ben tevreden over de werking maar we moeten het stoken wel goed in de gaten houden. Ik begrijp dat jullie systeem volstaat om slechts enkele keren per dag bij te vullen. Neem aan dat het houtverbruik dan ook drastisch afneemt. (nu soms twee flinke manden per dag) 12 Kuub per winter. Kachelpijp is RVS 125 mm binnenwerk recht naar boven toe. Neem aan dat ook alleen de kachel te verkrijgen is. Het systeem voor de verwarming is immers al volledig geinstalleerd
Eric Dankers - 1 jaar geleden
Hartelijk dank voor uw bericht. De kachel is inderdaad ook los leverbaar. Zonder verdere kennis van uw installatie is dit lastig te beoordelen. Bijvoorbeeld heeft u wel of geen buffervat. Verder is uw rookkanaal waarschijnlijk te smal, de Walltherm haarden stellen zeer hoge eisen aan het kanaal. Het beste kunt u even telefonisch contact opnemen, dan kunnen we uw situatie en uw wensen beter begrijpen. Als u vraagt naar 'Hans", hij is de expert op het gebied van CV-haarden.
Marcel - 1 jaar geleden
Wat zijn de installatie kosten compleet met instaleren van rookgassen kanaal en boiler
vincent - 4 jaar geleden
De totale prijs van de Walltherm Königsspitze inclusief installatie is van meerdere factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de bestaande CV-installatie en de eventuele aanwezigheid van een (geschikt) rookkanaal. Het meest praktische is om uw situatie telefonisch door te spreken of om langs te komen in de showroom. We zijn telefonisch bereikbaar op 0546-561204 of u kunt ons uw telefoonnummer mailen/achterlaten via de knop "Installatieadvies".
Joyce - 4 jaar geleden
Expert

Beoordelingen

Schrijf uw beoordeling
Duurzaamheid:
1 2 3 4 5
Gebruiksgemak:
1 2 3 4 5
Design:
1 2 3 4 5
Verwarming:
1 2 3 4 5
Status invoervalidatie

Prijs op aanvraag

Walltherm Königsspitze Configureren

Voorplaat

€ 160
€ 250
€ 600

Accessoires

€ 120
€ 300
€ 120
€ 155

Extra isolatie

€ 370
€ 520
€ 240
€ 104