check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
REMKO warmtepompen
Kachel- en haardenadviseur

REMKO warmtepompen

Door uw kachel- en haarden adviseur Marcel

Een warmtepomp maakt het mogelijk om uw gehele woning te verwarmen zonder gas te gebruiken, dit maakt een gasaansluiting overbodig. Warmte voor verwarming en warm tapwater worden geleverd door de pomp. De gebruikte techniek onttrekt de warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, bodem, oppervlaktewater of grondwater. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing om in de warmtebehoefte te voorzien.

Werking van de warmtepomp

De warmtepomp heeft een bron nodig. Voor gebruik in woningen zijn er grofweg twee typen, het type dat gebruik maakt van een diepe bron en de lucht-water pomp. Met UwKachel.nl richten we ons volledig op lucht-water warmtepompen. De reden: deze zijn flexibel te plaatsen, zowel bij renovatie als in nieuwbouw. Zoals gezegd heeft de pomp een bron nodig. In onze installaties is dat de buitenlucht. Met een systeem dat lijkt op een omgekeerde koelkastmotor wordt deze warmte omgezet tot een bruikbare temperatuur. Met weinig stroom verkrijgt u zo een grotere hoeveelheid warmte, de verhouding is ongeveer 1 op 4. Dat wil zeggen met 1kW elektriciteit levert de warmtepomp 4kW aan warmte.

Tips voor warmtepompen

  • De benodigde elektriciteit kan prima met behulp van zonnepanelen opgewekt worden. Zo wordt uw woning nog duurzamer. Mocht u zonnige dagen een elektriciteit overschot hebben? Dan kan dit omgezet worden in extra warm water
  • De werking van een warmtepomp is het beste bij een goed geïsoleerde woning. Zorg voor goede isolatie
  • In 2016 kan u subsidie ontvangen bij de aanschaf van een warmtepomp. Dit subsidiebedrag ligt tussen de €500,- en € 2.500,-, afhankelijk van het type
  • Voor een optimale werking is vloer- of een ander lage temperatuurverwarmingssysteem (LTV) zoals wandverwarming nodig
  • Combineren met een CV-houtkachel? Dat is prima mogelijk. Lees er alles over warmtepomp met CV-houtkachel
  • Een lucht-water waterpomp werkt efficiënt tot een buiten temperatuur van circa -6 graden celsius
  • Welk vermogen heeft u? Voor goed geïsoleerde woningen is het oppervlakte in m2 gedeeld door 40 een redelijke indicatie.
Hydraulisch schema voorbeeld REMKO warmtepomp en tweede warmtebron

REMKO warmtepompen

Duitsland is een voorloper op het gebied van duurzaamheid. Combineer dit met Duitse ingenieurs die staan voor kwaliteit en degelijkheid. Dan is het ook niet verrassend om te zien dat een groot aantal fabrikanten van hoogwaardige warmtepompen hier vandaan komt. Een van deze fabrikanten is REMKO. REMKO biedt voor een verrassend scherpe prijs hoogwaardige warmtepompen aan.

Wij bieden een compleet aanbod van lucht-water warmtepompen van het merk REMKO aan. Van compacte modellen met geïntegreerd buffervat, modellen met een los buffervat tot modellen met een groter vermogen. Het assortiment van REMKO bieden wij als compleet pakket aan.

REMKO WKF 70 compact pakket

Het meest compacte model met een verwarmend vermogen van 2 tot 7kW en daarnaast de mogelijkheid om te koelen met een vermogen van 1 tot 9 kW. Het plaatsen kan eenvoudig door de compacte afmetingen van 64 x 88 x 31 (HxBxD) cm. De WKF 70 heeft een geïntegreerd buffervat van 300 liter. De installatie wordt compleet uitgevoerd met een elektrisch verwarmingselement zodat bij onvoldoende warmte van de warmtepomp het water bijverwarmd kan worden of dat een overschot aan elektriciteit bijvoorbeeld van uw zonnepanelen omgezet kan worden in warm water. De installatie is klaar voor gebruik in combinatie met Smart Grid, zodat de installatie slimmer kan in spelen op vraag en aanbod van elektriciteit.

Gebruik van tweede warmtebron

Voor het gebruik in combinatie met een CV-houtkachel is het nodig om een groter buffervat te gebruiken. Daarnaast is het nodig om een tweede aansluiting van een warmtebron te hebben. De binnenunit van dit installatiepakket is een stuk compacter dan van de uitvoering met een geïntegreerd buffervat, de afmetingen zijn slechts 50 x 80 x 50cm (H X B X D).

REMKO WKF 120 Compact

Een slag groter dan de WKF 70 is de WKF 120. Het verwarmende vermogen is bij dit model loopt van 8 tot 11 kW. Door het hogere vermogen zijn de afmetingen groter, de WKF 120 Compact meet 101 x 94 x 33 cm (H X B X D) voor het model met buffervat.

REMKO WKF 180 Compact

Het grootste model uit de compact serie is de WKF 180. Het verwarmend vermogen hiervan loopt van 12 tot 18kW. Het maximale koelende vermogen is 12kW.

Voor zowel de WKF 120 als de 180 geldt dat bij combinatie met een extern buffervat de binnenunit slechts 50 x 80 x 50cm (H X B X D) meet.

Prijsindicatie REMKO warmtepompen

De kosten van de REMKO WKF 70 compact met installatiepakket Stuttgart, afstandsbediening en intern buffervat van 300 liter inclusief inbedrijfsstelling bedraagt circa € 8.000,-. Voor het grootste model, de WKF 180, is dit circa € 11.000,- Wilt u een extern buffervat of de installatie combineren met een tweede warmtebron, bijvoorbeeld een CV-houtkachel, dan heet u deze pakketten nodig. De kosten van de REMKO WKF 70 compact met pakket Stuttgart en extern buffervat van 800 liter inclusief inbedrijfsstelling zijn circa € 11.000,- en met de WKF 180 € 14.000,-.

Advies op maat voor uw situatie

Voor iedere situatie zijn er andere voorwaarden om het "ideale" systeem te ontwerpen. Factoren zoals de woning, het beschikbare budget, energiedoelstellingen en wel of niet de sfeer van een houtvuur spelen mee bij de keuze. Met onze ervaring en expertise, UwKachel.nl heeft een eigen installatiebedrijf, kunnen wij u helpen om een ideale installatie te ontwerpen en aan te leggen. Wij komen graag vrijblijvend bij u thuis langs om de mogelijkheden te bespreken.