Inbouw pelletkachels

Gezelligheid, functionaliteit én duurzaam stoken: met een pelletkachel heb je alles in één. Net als een hout- en gaskachel kun je een pelletkachel in laten bouwen en gebruiken als open haard. Dit zijn de opties.

Inbouw pelletkachels

Gezelligheid, functionaliteit én duurzaam stoken: ... Lees meer

Inzethaard

Net als bij andere haarden zijn er eindeloze mogelijkheden met een pelletkachel. Vrijstaand is het vaakst gekozen, maar als je al een schouw hebt kun je ook kiezen voor een inzethaard. Je koopt dan een kant en klare haard die je in je schouw plaatst. Handig, als je niet veel gedoe wil.

Pelletkachel inbouwen

Toch is het het overwegen waard om de haard in te laten bouwen. Dat doen we graag voor je. Je hebt dan veel meer vrijheid over de plek en de grootte, bovendien zijn de technische aspecten van een inbouwhaard ook voordeliger. Zo zijn inbouwpelletkachels verkrijgbaar met hogere vermogens en hoger rendement. Ook zijn ze niet gebonden aan een bepaalde ruimte en kan het pelletreservoir groter geplaatst worden. Dat scheelt weer bijvullen.

Cv-pelletkachel inbouwen

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een cv-pelletkachel in te laten bouwen. Dan kun je ook warm douchen van de warmte van je pelletkachel. Meer weten over je huis duurzaam verwarmen? Bel ons eens voor vrijblijvend advies. We komen graag bij je thuis om de mogelijkheden te inventariseren.

Hoewel een pelletkachel een goed alternatief is voor een houtkachel, moet je je realiseren dat pellets een ander soort vlammen geven dan houtblokken. Ook heeft dit type kachel een ventilator, en dat hoor je. Dat kun je alleen begrijpen door het te zien en te horen. Kom eens bij ons in de showroom, dan laten we het je zien. We hebben namelijk enkele modellen brandend opgesteld.