check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
MCZ

MCZ Pelletkachels

MCZ heeft een compleet aanbod pelletkachels in haar assortiment. Voor iedere situatie is er een passend model dat aan alle eisen voldoet qua verwarmend vermogen, design en gebruiksgemak.

Deze pelletkachels kunnen vele dagen in de warmtebehoefte voorzien zonder omkijken. Voor sommige modellen hoeft het pelletresevoir maar 1 keer per 5 dagen bijgevuld te worden. Verder worden alle belangrijke onderdelen gemaakt uit gietijzer, dit zorgt voor een betrouwbare kachel goed voor vele jaren stoken. Daarnaast horen de MCZ modellen tot de stilste pelletkachels op de markt. Sommige modellen hebben zelfs geen ventilator, of kan de ventilator uitgeschakeld worden.

MCZ Pelletkachels in de showroom

MCZ is nu al ruim 2 jaar een vaste partner in onze showroom. Op dit moment hebben we 2 MCZ pelletkachels brandend opgesteld staan. Daarnaast staan er nog verschillende modellen pelletkachels van de merken MCZ, Cadel en Quadra Fire los opgesteld. Hiermee krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en de verschillende afwerkingen. U bent natuurlijk van harte welkom in onze showroom om deze kachels eens brandend te bekijken. Met meer dan 170 verschillende soorten kachels en haarden is een bezoek aan onze showroom in Vriezenveen zeker de moeite waard.

MCZ Active-systeem

Alle pelletkachels van MCZ zijn voorzien van het nieuwe Active-systeem. Dit systeem zorgt dat de verbranding altijd onder optimale condities plaats vindt. De luchttoevoer wordt geregeld op basis van de verbranding, het rookkanaal en de hoeveelheid pellets. Hierdoor kan de kachel automatisch de verbranding regelen.

Laatste reviews voor MCZ Pelletkachels - 4.5 van 5 uit 9 beoordelingen

 1. MCZ Ego geschreven door R. Frencken
  Super kachel en super slechte gebruiksaanwijzing!!
  Lees volledige beoordeling »
 2. MCZ Amy geschreven door heer Bakker
  Geweldige kachel! Mooi formaat en behaaglijke warmte.
  Lees volledige beoordeling »
 3. MCZ Deco Air geschreven door John Molendijk / Diepenheim
  Heb via de site van uwkachel.nl een MCZ Deco pelletkachel besteld, op enkel een afbeelding want de kachel was net nieuw uit en nog niet in de showroom te zien. Wie niet waagt, wie niet wint en.... binnen enkele dagen kreeg ik al bericht dat de bestelde kachel binnen was en omdat ik niet ver van Vriezenveen af woon en beschik over een transport bus ben ik de kachel zelf gaan halen. Deze werd uiteraard keurig voor mij in de auto gezet. De kachel werkt nu een paar maanden en ik kan niet anders zeggen GEWELDIG het nieuwe stoken op hout geen gesleep met houtblokken, geen vieze luchten in het vertrek en geen zooi om op te ruimen. Met de afstandsbediening zet ik de kachel beneden 's morgens in bed al aan of hij gaat z'n eigen gang op het voorgeprogrammeerde programma. Niet goedkoop, hoewel ik een zeer scherpe prijs heb gekregen, maar dan heb je ook wat en ik hoop er nog jaren plezier aan te beleven.
  Lees volledige beoordeling »
 4. MCZ Thema geschreven door heer Tourney
  Kort maar krachtig helemaal TOP In de vakantie kwam ik in Frankrijk een Pelletkachel tegen en dacht deze moet ik ook hebben, geen seconde spijt van gehad.
  Lees volledige beoordeling »
 5. MCZ Tray geschreven door familie Crefcoeur
  Top alleen jammer dat je de pellets zo hoord vallen in het bakje
  Lees volledige beoordeling »

MCZ pelletkachel in gebruik

Het gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij MCZ. Zo kunnen de meeste modellen 5 dagen branden zonder bijgevuld te moeten worden. Is de kwaliteit van het binnenwerk uitzonderlijk hoge kwaliteit. Tenslotte zijn de MCZ pelletkachels uitzonderlijk stil en is er zelfs een model zonder fan om de warme lucht te verspreiden.

De efficientie van de haarden loopt op tot over de 90%. De meeste modellen worden geleverd met een geavanceerde afstandsbediening en thermostaat.

MCZ, Italiaans Design

Wanneer aan Italie gedacht wordt dan denkt met aan design, dit geldt ook voor de pelletkachels van MCZ. De kachels kenmerken zich door het fraaie design, van warm en klassiek tot strak en tijdloos. Een model dat er direct uitspringt is de MCZ Toba, een pelletkachel zonder zichtbare luchtroosters. Dit model werd dan ook bekroond met de IF Product Design Award 2011.

Technieken door MCZ

Comfort-Air

Met Comfort Air is het mogelijk om de warme lucht van de pelletkachel via kanalen door het huis of kamer te verspreiden. De maximale lengte van de buizen is 8 meter.

Active System

Een uniek systeem waarbij de pelletkachel zichzelf aanpast aan de pellets. Hierdoor brandt de kachel onder alle omstandigheden perfect. Hiermee is de kachel zuiniger en schoner.

MCZ Oyster

Een MCZ kachel met Oyster techniek is volledig luchtdicht en gebruikt geen zuurstof uit de kamer. Ideaal voor een passief huis of een goed geisoleerde woning. Een ander voordeel is dat met deze techniek ventilatieroosters niet langer nodig zijn.

Italiaans design en kwaliteit

De kachels worden ontwikkeld en geproduceerd in het noorden van Italie. Begin jaren 1990 was MCZ een van de eerste fabrikanten die begon met het ontwikkelen van houtpelletkachels. De kachels vallen op door de unieke combinatie van modern design, functioneel in gebruik, technische ontwikkelingen en hoge betrouwbaarheid. Hierdoor is een MCZ een van de beste produkten op de markt voor de kritische en milieubewuste consument.