check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7

MCZ Ego

check_circleLeverbaar info
MCZ Ego - In showroom <a class="x-xpopoverlink" href=_.html#" data-popover="<div>Dit product staat in onze showroom opgesteld. Wij laten u graag de mogelijkheden zien.</div>"><i class="material-icons md-18 color-default">info</i></a>
In showroom info
Vraag offerte aan
Interesse?
Vraag offerte aan voor de laagste prijs.

MCZ Ego Highlights

 • Koop nu de MCZ Ego Air 2.0 en ontvang €500,- subsidie bovenop onze scherpe aanbiedingsprijs. Informeer naar de voorwaarden
 • Koop nu de MCZ Ego Hydro en ontvang €1.400,- subsidie bovenop onze scherpe aanbiedingsprijs. Informeer naar de voorwaarden
 • Beschikbaar in de nieuwe Ego 2.0 uitvoering
 • De MCZ Ego is leverbaar in vele uitvoeringen: Air, Comfort Air en Hydro versies
 • Beschikbaar in 5 kleurstellingen
 • Pelletkachel met een indrukwekkend rendement van 92%

MCZ Ego Beschrijving

De mogelijkheden met de MCZ Ego zijn eindeloos. Allereerst kan u kiezen 5 verschillende kleurstellingen. Bijvoorbeeld het warme bordeaux, het stijlvolle dark of het moderne RVS. Daarnaast is de pelletkachel leverbaar in 3 uitvoeringen.

MCZ Ego Air, de basis uitvoering

Met de Ego Air kiest u voor een praktische pelletkachel van de hoogste kwaliteit. Het stevige vermogen van 9,5 kW maakt de kachel geschikt voor de grotere ruimtes, bijvoorbeeld een groot atelier of een zeer ruime woonkamer.

MCZ Ego Comfort Air, overal aangename warmte

Met deze uitvoering kiest voor een pelletkachel die tot in de puntjes te regelen is. Zo kunt u kiezen voor de optionele afstandsbediening. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om alles te programmeren en elk detail te regelen. Zo kunt u de ventilator naar behoefte in en uit schakelen. Daarnaast kan middels buizen de warmte ook naar andere kamers verspreid worden. Het totale vermogen van deze uitvoering is 8kW.

MCZ Ego Hydro, warm water

Met de Hydro uitvoering heeft u naast de directe warmte ook warm water. Met het warme water kunt u de rest van uw huis verwarming of ervoor kiezen om te gebruiken als warm tapwater. Het totale vermogen is 12 kW waarvan 10kW waterzijdig.

De Ego 2.0

De nieuwste wijziging aan de Ego is de introductie van het 2.0 model. De vormgeving is stevig onder handen genomen en de haard heeft een strakker uiterlijk gekregen. Naast de 2.0 blijft de Ego 1.0 voorlopig leverbaar. De Hydro is alleen leverbaar in de 1.0 versie. Verder de uitvoeringen met bovenaansluiting en de lucht dichte Oyster uitvoering nieuw.

Configureren

Uitvoering kachel (verplicht)

?
€ 236 ?
€ 466 ?
€ 690 ?
€ 1.881 ?

Uitvoering zijpanelen (verplicht)

Bediening op afstand

€ 357
€ 532
Adviesprijs
€ 2.813

MCZ Ego Details

Merk en type
Merk MCZ
Model Ego
Vuurzicht Front search
Stijl Tijdloos, Modern search
Type kachel Vrijstaand search
Deur Draaideur search
Brandstof Pellets
Afstandsbediening Optioneel
Verwarming en vermogen
Vermogen 2.4 - 8 kW
Verwarmend vermogen 1.6 kW
CV Aansluiting Optioneel search
Waterzijdig vermogen 10 kW
Externe luchttoevoer Nee search
Emissieklasse Klasse 1
Rendement 91,7 %
Rendementsklasse Klasse A (groter dan 75%)
Pellets
Pelletopslag capaciteit 26 kg
Verbruik bij min. vermogen 0.6 kg/uur
Verbruik bij max. vermogen 1.8 kg/uur
Brandtijd bij min. vermogen 40 uur
Afmetingen, uiterlijk en gewicht
Afmetingen 52 x 105.7 x 53 cm (B x H x D)
Rookgasafvoer ⌀ 80 mm search
Hoogte rookkanaal 20.2 cm (vloer - midden afvoer)
Gewicht 140 kg
Stijl Tijdloos, Modern search
Speksteen Nee search
Kleuren Rvs, Grijs, Bordeaux, Dark
Afvoer en aansluitingen
CV Aansluiting Optioneel search
Rookgasafvoer ⌀ 80 mm search
Achteraansluiting Ja
Bovenaansluiting Ja
Hoogte rookkanaal 20.2 cm (vloer - midden afvoer)
Externe luchttoevoer Nee search
Type kachel Vrijstaand search
Overige
Energie-efficiëntieklasse A+
Categorieën Pelletkachels, MCZ, MCZ CV
Sku mcz-ego
Product URL MCZ Ego

Vergelijkbaar alternatief

Vraag & antwoord

Wij hebben een rookkanaal voor een houtkachel van Isoduct (275 - 200 mm) In het rookkanaal zijn 5 x 1mtr + 2 x 0,5 mtr + 2x 45graden bochten verwerkt. Het rookkanaal komt op het schuine dak uit en steekt net boven de nok uit met een trekkende kap. Is dit kanaal geschikt voor een pellet kachel?
Peter - 2 maand geleden
Het hangt af van de situatie, waarschijnlijk is de diameter aan de grote kant. Hierdoor is de kans aanwezig dat het rookkanaal niet op temperatuur komt, waardoor extra condens ontstaat. Verder kan er een te grote trek ontstaan waardoor de ventilator voor de rookgassen overbelast wordt.
Marcel - 2 maand geleden
Ik heb belangstelling voor de MCZ Ego 2.0 air van 8kW. Is hier een afstandsbediening inbegrepen? Wat zijn de installatiekosten.
Freek Bos - 1 jaar geleden
De Ego wordt standaard compleet met een gewone afstandsbediening geleverd. Optioneel kan deze worden uitgebreid voor bediening via een App. De installatiekosten hangen volledig af van de situatie. Zoals het rookkanaal, de aansluitmogelijkheden en eventuele andere aanpassingen aan de situatie. Om deze te bepalen kunt u het beste even telefonisch contact opnemen. Dan kunnen we u geheel vrijblijvend een prijs indicatie geven voor de installatie.
Marcel - 1 jaar geleden
Is het normaal dat in stilste stand (bv: autom ingesteld op 22 gr, kamertemp is 23 gr ) men een gezoem hoort (kan het best vergelijken met een oude transfo die aan ligt) Type is ;MCZ ego air 2 mvg Christoph
vanneste Christoph - 1 jaar geleden
Op afstand kan ik dit niet beoordelen. Mocht u er over twijfelen, dan kan u het beste contact opnemen met uw dealer. Deze kan u adviseren en eventueel de benodigde service verlenen.
Marcel - 1 jaar geleden
Ik dacht dat ik met de afstandsbediening de temperatuur kan regelen, maar hoe laag ik de temperatuur ook zet; de vlammen temperen eigenlijk niet. Wat doe ik fout?
L.appels - 2 jaar geleden
De temperatuur kan in de automatische stand ingesteld worden, de kachel gaat deze dan aanhouden als streeftemperatuur (afstandsbediening is thermostaat). In de manuele stand kunnen ook de vlammen getemperd worden, maar hoe minder vuur hoe minder warmte natuurlijk.
Marcel - 2 jaar geleden
Expert

Beoordelingen

 1. 7 december 2017

  Geschreven door: R. Frencken
  Super kachel en super slechte gebruiksaanwijzing!!
  • Duurzaamheid
  • Gebruiksgemak
  • Design
  • Verwarming
Schrijf uw beoordeling
Duurzaamheid:
1 2 3 4 5
Gebruiksgemak:
1 2 3 4 5
Design:
1 2 3 4 5
Verwarming:
1 2 3 4 5
Status invoervalidatie

Adviesprijs € 2.813

MCZ Ego Configureren

Uitvoering kachel

?
? € 236
? € 466
? € 690
? € 1.881

Uitvoering zijpanelen

€ 260

Bediening op afstand

€ 357
€ 532