check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7

JAcobus 6

check_circleSnelle levering info
JAcobus 6 - Brandend in showroom <a class="x-xpopoverlink" href=_.html#" data-popover="<div>Dit product staat brandend in onze showroom opgesteld. Wij laten u graag de mogelijkheden zien.</div>"><i class="material-icons md-18 color-default">info</i></a>
Brandend in showroom info
Vraag offerte aan
Interesse?
Vraag offerte aan voor de laagste prijs.
aanbieding
JAcobus kook en JAstoof zoom_in
JAcobus kook en JAstoof

JAcobus 6 Highlights

 • Kleinste model uit deze populaire serie houtkachels met een robuuste uitstraling
 • Een echt Nederlands product en ontwerp
 • Optioneel uit te rusten met kookplaten en een oven
 • Nu ook leverbaar met beton bekleding, de JAcobus 6 Beton

Documenten

Lees over ...

JAcobus 6 Beschrijving

Houtkachels staan al eeuwen lang in de woonruimtes van mensen. In deze tijd heeft de houtkachel een ware transformatie ondergaan. Vooral op het gebied van uitvoering en duurzame verbranding is er een grote vooruitgang geboekt. De JAcobus 6 is de belichaming van de ontwikkeling. De verbranding is veilig, duurzaam en levert een hoog rendement op. Een andere unieke eigenschap van dit model is dat bij de verbranding het glas in de kachel volledig schoon blijft. Op deze manier heeft u een prachtig zicht op het vlammenspel. Bij de samenstelling van de Jacobus 6 is er gekozen voor zwaarder materiaal, waardoor de kachel langer warm blijft dan andere modellen in de markt.

De JAcobus 6 in gebruik

De JAcobus 6 levert een vermogen tussen de 3,5 en 7 kW en is hiermee uitermate geschikt voor het verwarmen van kleine tot middelgrote ruimten. Er kan vanuit worden gegaan dat de warmteafgifte toereikend is voor ruimten tot 120 kubieke meter. De JAcobus 6 heeft compacte afmetingen met een hoogte van 78 centimeter, een breedte van 52 centimeter en een diepte van 39 centimeter. De JAcobus 6 is het kleinste model in de serie, maar levert dusdanig veel warmte op dat het comfort toereikend is voor veel ruimten. Kies voor gezelligheid en voldoende warmte en kies voor dit model.

JAcobus 6 met beton bekleding voor een moderne uitstraling

De JAcobus houtkachels hebben een typisch Nederlands ontwerp. Nu is de look van deze houtkachels nog verder aan te passen door te kiezen voor de JAcobus 6 Beton. Deze kachel heeft een moderne en tijdloze uitstraling gekregen door de bekleding van beton. De industriële en robuuste look maken de kachel een waar middelpunt van de woonkamer. Naast de looks heeft de beton bekleding nog een ander belangrijk voordeel, het verbeterd de warmteafgifte. De kachel geeft een gelijkmatigere warmte af en daarnaast slaat het beton ook warmte op. Zo geeft de kachel ook nog warmte af als het vuur al gedoofd is.

Koken en bakken met de JAstoof en de JAcobus 6 kook

Nu is het ook mogelijk om op de JAcobus te koken en de kachel uit te breiden met een oven. Zo wordt de warmte niet alleen gebruikt om de kamer te verwarmen maar ook om een smaakvolle maaltijd te bereiden.

De JAcobus 6 kook is dezelfde kachel maar dan uitgevoerd een extra grote bovenplaat waarin 3 RVS kookpitten zijn geplaatst. Daarnaast is er een beschermrand om de kachel heen gemaakt

De JAstoof wordt eenvoudig in het rookkanaal van de kachel geplaatst, de warme lucht van de verbranding stroomt langs de oven en geeft zo de warmte af. De temperatuur in de JAstoof is goed af te lezen door de geïntergreerde thermometer. De JAstoof wordt geleverd met RVS bakplaat.

Configureren

Uitvoering JAcobus 6 (verplicht)

€ 700
€ 700

Accessoires

€ 595
€ 125
€ 25
€ 59
€ 85
€ 125
€ 65
Adviesprijs
€ 1.595

JAcobus 6 Details

Merk en type
Merk JAcobus
Model 6
Vuurzicht Front search
Stijl Tijdloos search
Type kachel Vrijstaand search
Deur Draaideur search
Brandstof Hout
Verwarming en vermogen
Vermogen 6 kW
CV Aansluiting Nee search
Externe luchttoevoer Ja search
Rendementsklasse Klasse A (groter dan 75%)
Afmetingen, uiterlijk en gewicht
Afmetingen 52 x 78 x 39 cm (B x H x D)
Rookgasafvoer ⌀ 130 mm search
Hoogte rookkanaal 62,5 cm (vloer - midden afvoer)
Maximum lengte houtblok 30 cm
Stijl Tijdloos search
Speksteen Nee search
Kleuren Zwart
Afvoer en aansluitingen
CV Aansluiting Nee search
Rookgasafvoer ⌀ 130 mm search
Achteraansluiting Ja
Bovenaansluiting Ja
Hoogte rookkanaal 62,5 cm (vloer - midden afvoer)
Externe luchttoevoer Ja search
Type kachel Vrijstaand search
Overige
Categorieën Houtkachels, Vrijstaande houtkachel, JAcobus
Sku jacobus6
Product URL JAcobus 6

Vergelijkbaar alternatief

Vraag & antwoord

kan ik een Jacobus 6 aansluiten op een fles kanaal van 150 of moet dit beslist en 130 zijn bvd alvast
rik - 1 jaar geleden
Een houtkachel kan (bijna) altijd op een groter rookkanaal aangesloten worden dan de diameter van de aansluiting op de kachel zelf. Hiervoor zijn verlopen beschikbaar.
Marcel - 1 jaar geleden
Welke grootte hout gaat respectievelijk in de JAcobus 6 - 9 en 12?
Thomas - 1 jaar geleden
Deze informatie ontbrak nog op de productpagina's en zal ik direct toevoegen. De maximale lengte van de houtblokken voor de JAcobus 6, 9 en 12 zijn respectievelijk 30, 40 en 50cm.
Marcel - 1 jaar geleden
Ik heb een huisje middenwoning uit 1950 er staat een schoorsteen op het dak, in de kamer boven de woonkamer zit een kolom gemetseld die aansluit op de schoorsteen In de woonkamer kun je de ingang van de pijp niet zien die is weggwerkt met gipsplaten. De boven vloer is van hout. Mijn voorkeur gaat uit naar de jacobus 6 zonder accessoires ik denk dat er een nieuwe binnenpijp in de schoorsteen moet ik weet dat niet zeker. ik heb geen idee wat dat zou kosten. gat zagen in de gipsplaten isoleren en dat rookkanaal opzoeken.
henk - 1 jaar geleden
Hoogstwaarschijnlijk heeft uw woning een gemetseld rookkanaal. Om hier een moderne houtkachel met een hoog rendement op aan te sluiten is het nodig om een zogenaamde flex pijp door dit kanaal te trekken. Op basis van het bovenstaande kan ik nog geen prijsopgave doen, hier heb ik een beter beeld van uw situatie voor nodig. Kan even telefonisch contact opnemen? Dan kan ik of een van mijn collega's u direct verder helpen en adviseren.
Marcel - 1 jaar geleden
Wat kost een Jacobus 6 met inruil van een Janus 6
Imke - 2 jaar geleden
In de regel krijgt u beduidend meer voor uw JAnus 6 wanneer u deze zelf verkoopt, bijvoorbeeld via Marktplaats waar dit een gewild model is. Mijn inschatting is dat u er dan zeker €500,- a €600,- voor kunt krijgen. Ik heb voor u een offerte aangevraagd voor een Jacobus 6, deze ontvangt u uiterlijk morgen.
Marcel - 2 jaar geleden
Expert

Beoordelingen

 1. 4 augustus 2017

  Geschreven door: anoniem
  Prima kachel
  • Duurzaamheid
  • Gebruiksgemak
  • Design
  • Verwarming
Schrijf uw beoordeling
Duurzaamheid:
1 2 3 4 5
Gebruiksgemak:
1 2 3 4 5
Design:
1 2 3 4 5
Verwarming:
1 2 3 4 5
Status invoervalidatie

Adviesprijs € 1.595

JAcobus 6 Configureren

Uitvoering JAcobus 6

€ 700
€ 700

Accessoires

€ 595
€ 125
€ 25
€ 59
€ 85
€ 125
€ 65