check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
Hwam

Hwam houtkachels, prachtige design kachels vol praktische innovaties

Een houtkachel is meer dan alleen een warmtebron. Dat weten de ontwerpers van Hwam. Een kachel brengt namelijk ook sfeer uw huiskamer binnen. Er gaat niets boven een gezellig warme vuurgloed op een regenachtige dag. Een Hwam houtkachel is ook een prachtig meubelstuk.

Laatste reviews voor Hwam houtkachels, prachtige design kachels vol praktische innovaties - 4.0 van 5 uit 4 beoordelingen

 1. Hwam 3120 geschreven door Sjoerd
  Lees volledige beoordeling »
 2. Hwam Classic 7H geschreven door Dirk
  Onderdelen zijn belachelijk duur. Ovendeurtje € 250, Originele dichtingskoord kost € 90, ruit € 250, vlamplaat € 160, Rookkanalen zijn heel slecht te reinigen, om de paar maanden moet je hem buiten met perslucht uitblazen...Negens vind je uitleg hoe je hem moet reinigen, ook niet bij verdelers of zelfs hoofdimporteur. Er is ook geen gereedschap voor om het op een nette manier te doen.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Hwam 3640 geschreven door Marleen
  Wij zijn héél tevreden met onze kachel. De kachel heeft geen zijruiten dus het probleem van zwarte zijruiten hebben wij niet en de voorruit is ook geen probleem. Het aansteken gaat heel vlot, bijna geen rookontwikkeling. Eens de gewenste temperatuur bereikt is zetten we de luchttoevoer halverwege wat het verbruik ten goede komt. We hebben wel eerst een nieuw rookkanaal geplaatst, ik denk dat dit het allerbelangrijkste is voor een goede werking van een houtkachel.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Hwam 3640 geschreven door Schouten
  Het duurt uren voordat de temp. 3 graden is gestegen. De zijruiten worden zwart en branden niet schoon. Waar heb je dan zijruiten voor? Ook de voorruit brand maar matig schoon. We stoken uitsluitend droog eikenhout maar we vinden het verbruik hoog in verhouding tot de geproduceerde warmte. Dit is onze tweede houtkachel maar voor een Deens produkt valt hij ons nogal tegen.
  Lees volledige beoordeling »

Elk model heeft zijn eigen stijl, die in het zwart of grijs naar uw smaak te kiezen is. De constante factor is een uitmuntende kwaliteit houtkachel in combinatie met een praktisch gebruik dankzij de innovaties van Hwam.

Hwam automatic vuurregeling

Één van de innovaties van Hwam is de zogenaamde het Hwam automatic systeem. Dit eenvoudige maar ingenieuze systeem regelt geheel automatisch de luchttoevoer naar het vuur. Hierdoor brandt het altijd met de juiste intensiteit. Niet te hard, niet te zacht, altijd een schone en volledige verbranding. Dit werkt door middel van een metalen veer die uitzet of samentrekt afhankelijk van de warmte. Dus of u het vuur net hebt aangezet of de kamer al warm is, uw Hwam houtkachel regelt het vuur

Hwam schuifdeur

De meeste houtkachels van Hwam beschikken over de schuifdeur die de Hwam zo typeert. De glazen deuren stralen op zichzelf al elegantie en luxe uit, helemaal in combinatie met de zwarte lijst waardoor het vuur er echt uitspringt. Die glazen deur is soepel en geruisloos omhoog te schuiven. Door een slim systeem is dat zelfs met één hand te doen. Zo is de kachel niet alleen makkelijk te bedienen, u hebt ook minder last van ronddwarrelende asdeeltjes. Weer laat Hwam zien dat ze innovatieve ideeën succesvol naar de markt kunnen brengen.

Speksteen in Hwam houtkachels

Aan de modellen van Hwam kunt u zien dat zij verwarmen zeer serieus nemen. Bijna elk model is uit te rusten met spekstenen bekleding. Sommige modellen alleen boven en/of onder, anderen ook aan de zijkant. Het doel is telkens hetzelfde: Zorgen dat de warmte gelijkmatiger en over langere periode wordt vrijgegeven. Oftewel, langer genieten van uw houtvuur!