Inzethaard

Fan van je bestaande schouw? Waarom dan een nieuwe houthaard in laten bouwen? Je kunt dan beter kiezen voor een inzethaard, dat scheelt weer een hoop gedoe. Bovendien haal je veel meer rendement uit je inzethaard dan uit een open haard. Dus waarom niet?

Inzethaard

Fan van je bestaande schouw? Waarom dan een nieuwe... Lees meer

Frame

Er zijn allerlei modellen inzethaarden. Ze zijn zo gemaakt dat er voor elke grootte en type schouw wel een cassette verkrijgbaar is. Er wordt namelijk standaard een frame omheen gezet, die eventuele overgebleven ruimte verhult. Dus je kiest altijd een cassette die iets kleiner is dan je schouw. De ruimte die overblijft zie je niet.

De cassettes zijn dus makkelijk te plaatsen, je hoeft er geen gat in de muur voor te maken. Daarnaast hebben ze een veel hoger rendement dan een open haard. Sommige halen zelfs wel 85 procent.

Inzethaard of inbouwhaard?

Wil je een nog hoger rendement, dan kun je misschien toch een inbouwhaard overwegen. Die zijn vaak net iets geavanceerder. Ook zijn de mogelijkheden qua vuurzicht beperkt bij een inzethaard. Er zijn hoekhaarden, eenzijdig- en driezijdige haarden. Kies je voor een inbouwhaard, dan kun je bijvoorbeeld ook een doorkijkhaard laten plaatsen, ook wel een tunnelhaard genoemd.

Maar voor wie geen zin heeft in bouwtechnische veranderingen en bovendien goedkoper uit wil zijn, kan beter kiezen voor een inzethaard. We hebben modellen van Barbas, Contura en Wanders, in allerlei stijlen, van klassiek tot strak en modern. Er zit vast iets voor jou bij.

Weet je niet of je toch voor een inbouwhaard moet kiezen, of wil je weten wat het allemaal gaat kosten? Bel ons gerust, we geven je direct advies.