Tunnelhaarden

Natuurlijk wil je maximaal van zelfgestookte vuur kunnen genieten. Daarom kies je immers voor een haard op hout. Maar je vuur wordt pas écht onderdeel van je interieur als je kiest voor een doorkijkhaard. Dan monteren we hem zo in je muur, dat je de andere kamer kunt zien. Dubbel plezier dus.

Tunnelhaarden

Natuurlijk wil je maximaal van zelfgestookte vuur ... Lees meer

Haard als roomdivider

Als je een tunnelhaard wilt, zoals doorkijkhaarden ook wel worden genoemd, zijn er heel veel mogelijkheden. Vaak wordt zo’n haard in een scheidingswand gezet. Ook kun je denken aan je haard als roomdivider: we bouwen hem dan in een half open wand tussen bijvoorbeeld de keuken en woonkamer. Dat geeft een prachtig ruimtelijk effect. En je hebt van beide kanten vuurzicht én warmte.

Je denkt misschien als eerste aan een gashaard als tunnelhaard. Maar dat hoeft helemaal niet: tegenwoordig zijn er ook doorkijkmodellen van houtkachels en elektrische kachels met levensecht vuur.

Driezijdige haarden

De meeste haarden zijn horizontaal, maar we hebben ook nieuwe modellen die juist langwerpig zijn. Die hebben meer hoogte dan breedte. Ook hebben we uitvoeringen met meer dan aan twee kanten glas. Driezijdig is daarvan de bekendste, bijvoorbeeld als je hem aan de zijkant van een half open wand laat monteren. Maar we hebben ook merken die zelfs vijfzijdig glas hebben. En heb je de ruimte of juist niet? Er zijn talloze mogelijkheden: we hebben haarden van 80 centimeter breed tot wel 2,5 meter.

Weet je nog niet wat je mooi vindt, of wat in jouw huis past? Kom eens bij ons langs en vraag om advies. Onze kachelexperts hebben jaren ervaring en vertellen graag wat er mogelijk is. En in onze showroom kun je meteen een paar tunnelhaarden zien branden.