Hoekhaarden

Zoals een kampvuur een romantisch middelpunt kan zijn, zo kan een hoekhaard dat zijn in je eigen huis. De hoekhaard is een eyecatcher, die met zijn extra ruit de hele ruimte van een sfeervolle gloed voorziet. Er zijn verschillende typen hoekhaarden. Dit zijn de mogelijkheden.

Hoekhaarden

Zoals een kampvuur een romantisch middelpunt kan z... Lees meer

In een nieuwbouwhuis

Wanneer je tijdens de bouw van je nieuwbouwhuis kiest voor een houtkachel als hoekhaard dan heb je nog enorm veel vrijheid in de mogelijkheden. Je kunt de ideale plek bepalen en de ideale soort. Wanneer de ruimte in het huis groot genoeg is en je budget het toelaat, is een inbouwhaard een goed idee: die biedt namelijk het ultieme haardgevoel. Je kunt de hoekhaard precies zo plaatsen als je zelf wil. Op de beste plek, met zicht van alle kanten op het vlammenspel. Bovendien is er van het frame bijna niets te zien, waardoor alle aandacht naar het vuur gaat.

Hoekhaard voor bestaande haard

In een bestaande haard is het wat ingewikkelder, want een hoekhaard moet bijna altijd ingebouwd worden. Daarom kiezen de meeste mensen voor een inzethaard. Deze haarden worden in de opening van de voormalige openhaard gezet. De installatie is relatief eenvoudig en daardoor vaak betaalbaar. Bovendien zijn er enorm veel prachtige inzethaarden, met een sfeervol vuurbeeld en uitstekend gebruiksgemak.

Wil je weten welke modellen wij in ons assortiment hebben? Kijk dan eens bij onze inzethaarden.

Welke soort deur wil je bij de haard?

In tegenstelling tot de meeste openhaarden, kunnen veel hoekhaarden worden afgesloten met een deur. Dit is natuurlijk een stuk veiliger en makkelijker. De soort deur heeft echter wel effect op de uitstraling van je hoekhaard. Zo kun je namelijk kiezen voor een draaideur of een liftdeur.

Draaideur

De draaideur vind je meestal in goedkopere modellen hoekhaarden. Dit is een normaal deurtje dat je open of dicht kan doen. De techniek hiervan is eenvoudig en daardoor is dit model haard vaak makkelijker te plaatsen. Het gevolg van een draaideur is wel dat je vaak de kaders van de kachel blijft zien.

Liftdeur

Hoekhaarden met liftdeuren bieden het meest spectaculaire zicht op de vlammen. De liftdeuren kunnen open of dicht schuiven, zonder dat je het mechanisme ziet. Deze is weggewerkt. Alleen de glasplaten zijn zichtbaar, waardoor je vrijwel niet ziet dat het vuur is afgesloten. Dat geeft niet alleen een mooi beeld, het scheelt ook nog een hoop warmte.