Hangende houtkachel

Een (hout)kachel die aan de muur hangt, dat is toch best een bijzonder gezicht. Dus als je wel van iets aparts houdt, is dit perfect. Het leuke van een hangende kachel is dat je het vuur vaak van meerdere kanten kunt zien. Zo profiteer je dus optimaal van de mooie vlammen.

Deze kachels zijn er in verschillende stijlen. Ze passen bijzonder goed bij een strakke en moderne inrichting. Ook voor de meer klassieke stijlen hebben we mooie, bijpassende modellen.

Hangende houtkachel

Een (hout)kachel die aan de muur hangt, dat is toc... Lees meer

Het ophangen van de kachel

Een kachel ophangen doe je niet zomaar, want er zijn wel wat dingen om op te letten. Kan je muur het gewicht van de kachel bijvoorbeeld wel dragen? Kachels zijn namelijk behoorlijk zwaar. De muur moet ook tegen de grote hitte kunnen.

Verder moet je bij een hangende houtkachel rekening houden met dezelfde dingen als bij een gewone houtkachel: let op het benodigde vermogen, de diameter van de rookgasafvoer en de afstand tot het meubilair.

De service van UwKachel.nl

Er komt wel wat kijken bij een hangende kachel en daarom helpen we je hier graag bij. We komen zelfs bij je langs om te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Als je je perfecte kachel gekozen hebt, plaatsen we hem ook nog voor je.

Wil je persoonlijk advies? Bel ons of kom langs in de showroom. Dan kun je ook gelijk onze modellen bekijken.