check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Vrijstaande houtkachel

Vrijstaande houtkachels zijn nog steeds erg populair. Een moderne vrijstaande houtkachel is voorzien van een secundair verbrandingssysteem. Door de onverbrande gassen te combineren met de warmte van de kachel ontstaat er een tweede verbranding. Hierdoor kan het rendement van uw kachel oplopen tot 90%. De kachel verbruikt hierdoor minder hout en is een stuk milieuvriendelijker.

Laatste reviews voor Vrijstaande houtkachel - 4.0 van 5 uit 167 beoordelingen

 1. Morsø 6643 geschreven door M. den Ouden
  Sinds een maand stokken wij met 6643 van Morso. Hele fijne degelijke kachel met een heel mooi en groot zicht op het vuur. Erg blij mee.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Hammer 82 geschreven door karin
  Kleinste houtkacheltje ooit :-) Zeer goede ervaring met dit bedrijf. Snel, vriendelijk, serieus en betrouwbaar. Bedrijf krijgt van mij een 8,5
  Lees volledige beoordeling »
 3. Dovre Vintage 30 geschreven door familie Klompenhouwer
  Geweldige kachel, geeft veel warmte, makkelijk aan te maken en ziet er fantastisch uit. We zijn er heel erg blij mee
  Lees volledige beoordeling »
 4. Altech Ecosy geschreven door c. dekker
  Altech depot, heerlijke kachel weinig stof en rommel, helaas ondanks zorgvuldig stoken na het eerste seizoen het binnenwerk al gescheurd.
  Lees volledige beoordeling »
 5. Dovre Vintage 35 geschreven door heer Dompeling
  leuk design retro en perfect afgewerkt. Een eyecatcher ook in de zomer. In de winter heerlijk warm.
  Lees volledige beoordeling »

Vrijstaande houtkachels kooptips

 • U kunt het beste voordat u gaat kijken naar een vrijstaande houtkachel bepalen waar deze kachel geplaatst kan worden. Dat bespaart teleurstelling en veel tijd!
 • Per model verschilt de wijze van regulering: laat u door ons informeren en bepaal wat u de prettigste manier vindt om het vermogen van uw houtkachel te regelen.
 • Een aantal modellen kan ook ‘s nachts veilig doorbranden en uw huis op een behaaglijke temperatuur houden! Deze modellen hebben een luchtdichte deur, zodat het vuur veilig en kalm brandt, ook wanneer u slaapt.
 • Een vrijstaande kachel produceert veel warmte. Wees er zeker van dat de lokatie van de kachel geschikt is.
 • Vrijstaande houtkachels kunnen uitgerust worden met een keur aan accessoires. Veel modellen bieden een passende vloerplaat aan, dit is zowel mooi als praktisch. Het beschermt uw vloer tegen de warmte en eventuele as of vonken.
 • Een kachel is ideaal om uw huis te verwarmen op een klassieke, gezellige, maar ook milieuvriendelijke manier. Voor een efficiënte verbranding moet het vermogen van de kachel afgestemd zijn op de volume van de te verwarmen ruimte.
 • Veel modellen hebben de keuze uit een rookgasafvoer aan de bovenkant óf de achterkant. Dit vergroot de plaatsingsmogelijkheden.
 • De diameter van de rookgasafvoer moet gelijk zijn aan die van de schoorsteen. Laat u informeren als u er niet uitkomt, UwKachel helpt u graag!
 • Komt u er niet uit of heeft u meer vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Recent bekeken