check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Vrijstaande houtkachel

Vrijstaande houtkachels zijn nog steeds erg populair. Een moderne vrijstaande houtkachel is voorzien van een secundair verbrandingssysteem. Door de onverbrande gassen te combineren met de warmte van de kachel ontstaat er een tweede verbranding. Hierdoor kan het rendement van uw kachel oplopen tot 90%. De kachel verbruikt hierdoor minder hout en is een stuk milieuvriendelijker.

Laatste reviews voor Vrijstaande houtkachel - 4.0 van 5 uit 177 beoordelingen

 1. Altech Vision geschreven door Jan
  Kachel is een genot om de heerlijke stralingswarmte te mogen ontvangen. Brand dagelijks bij warmte vraag in de woning.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Dovre 350 CB/3 geschreven door FrankPyromaan
  Ik ben inmiddels aan mijn tweede bezig, m'n eerste is verkocht met m'n vorige huis. En dat vond ik wel jammer want hij deed 't nog prima. Wat heet. Ongeveer 150 avonden stond het ding te branden en dat voor 8 jaar lang. Als nieuw. Raampje zelf een keer gesloopt, bij de kachelspeciaalzaak gewoon een stukje glas laten snijden en voor een paar tientjes ben je klaar. Inmiddels stook ik met de opvolger en die is weer ietsjes beter. Het handvat is afneembaar en wordt dus niet warm, geen pannenlap meer nodig dus. Verder zitten de lelijke afneembare pootjes er niet meer bij, logisch want niemand gebruikte die immers. Al bij al een topproduct. Mits goed geïnstalleerd trekt ie als een lier (tip voor extra trek: deur op een kiertje). Wij hebben inmiddels een huurhuis met een slecht geïsoleerde, vrij grote woonkamer maar dit is geen enkel probleem voor de Dovre. Gewoon een flink aantal blokken erop en de boel is zo warm.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Dovre 640 geschreven door Nance van Putten
  Al jaren (4) plezier van deze kachel. Nu is de vermiculiet binnen steen aan een zijkant kapot gegaan. is het mogelijk om deze te vervangen?
  Lees volledige beoordeling »
 4. Jøtul F3 CB geschreven door fam Rasch
  wij hebben de Jotul F3 al meer dan 25 jaar nog steeds als nieuw, wij stoken ongeveer 5 kub per jaar. Top product.
  Lees volledige beoordeling »
 5. JAcobus 6 geschreven door anoniem
  Prima kachel
  Lees volledige beoordeling »

Vrijstaande houtkachels kooptips

 • U kunt het beste voordat u gaat kijken naar een vrijstaande houtkachel bepalen waar deze kachel geplaatst kan worden. Dat bespaart teleurstelling en veel tijd!
 • Per model verschilt de wijze van regulering: laat u door ons informeren en bepaal wat u de prettigste manier vindt om het vermogen van uw houtkachel te regelen.
 • Een aantal modellen kan ook ‘s nachts veilig doorbranden en uw huis op een behaaglijke temperatuur houden! Deze modellen hebben een luchtdichte deur, zodat het vuur veilig en kalm brandt, ook wanneer u slaapt.
 • Een vrijstaande kachel produceert veel warmte. Wees er zeker van dat de lokatie van de kachel geschikt is.
 • Vrijstaande houtkachels kunnen uitgerust worden met een keur aan accessoires. Veel modellen bieden een passende vloerplaat aan, dit is zowel mooi als praktisch. Het beschermt uw vloer tegen de warmte en eventuele as of vonken.
 • Een kachel is ideaal om uw huis te verwarmen op een klassieke, gezellige, maar ook milieuvriendelijke manier. Voor een efficiënte verbranding moet het vermogen van de kachel afgestemd zijn op de volume van de te verwarmen ruimte.
 • Veel modellen hebben de keuze uit een rookgasafvoer aan de bovenkant óf de achterkant. Dit vergroot de plaatsingsmogelijkheden.
 • De diameter van de rookgasafvoer moet gelijk zijn aan die van de schoorsteen. Laat u informeren als u er niet uitkomt, UwKachel helpt u graag!
 • Komt u er niet uit of heeft u meer vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Recent bekeken