check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Speksteenkachel

Speksteenkachels worden steeds populairder en niet zonder reden. De behaagelijke stralingswarmte is zacht en aangenaam. Ook uren nadat het vuur gedoofd is. Daarnaast zorgt de natuurlijke tekening van het speksteen voor een prachtig aanblik en voelt het speksteen zijdezacht aan.

Laatste reviews voor Speksteenkachel - 4.0 van 5 uit 18 beoordelingen

 1. Altech Vision geschreven door Jan
  Kachel is een genot om de heerlijke stralingswarmte te mogen ontvangen. Brand dagelijks bij warmte vraag in de woning.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Altech Ecosy geschreven door c. dekker
  Altech depot, heerlijke kachel weinig stof en rommel, helaas ondanks zorgvuldig stoken na het eerste seizoen het binnenwerk al gescheurd.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Altech Ecosy geschreven door Henkmans
  Stook nu een jaar met de Ecosy, Perfecte verbranding en een lekkere warme. gemakkelijk te onsteken (zeker niet lastig). De review van Geejay gelezen en hier lijkt mij iets aan de hand te zijn. voor mij is deze kachel perfect.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Altech Eclips Depot geschreven door heer Spitteler
  Ik vind de Altech Eclips Depot een zeer mooie kachel met een warme kleur. Degelijk gebouwd, wat een lange levensduur beloofd.
  Lees volledige beoordeling »
 5. Altech Vision geschreven door familie Van der Aa
  Ik vind het een mooie kachel met mooie en lekkere warmte
  Lees volledige beoordeling »

Speksteenkachels zijn er in vele soorten en maten. Van een stalen kachel met een enkel stuk speksteen, voornamelijk ter verfraaiing, tot aan de grote massieve inbouw speksteenkachels. Bij UwKachel bieden we een praktisch assortiment van speksteenkachels aan. Het assortiment is gericht op een combinatie van praktisch dagelijks gebruik in Nederland en op de voordelen van speksteen. Het aanbod loopt van kachels met enkele kilo's speksteen om de warmte vast te houden tot aan volledig massieve speksteenkachels. Deze laatste groep is zowel als hoofdverwarming en als sfeerverwarming te gebruiken.

Een Nederlands merk dat geroemd is om de hoge kwaliteit speksteenkachels is Altech. Daarnaast mag u de populaire speksteenkachels van Contura ook niet missen. Zie bijvoorbeeld de Contura 35T, een speksteenkachel met warmtemagazijn.

Speksteenkachels kooptips

 • Houtkachels met speksteen bestaan er in 2 hoofdgroepen:
  • Massieve speksteenkachels - met name bedoeld als hoofdverwarming. Dit type kachel kan erg veel warmte leveren, tot 24 uur per dag. Deze kachels moeten passen bij uw stookgedrag en situatie.
  • Vrijstaande houtkachels met spekstenen bekleding- houtkachels met een paar kilo tot tientallen kilo speksteen. Ideaal voor het gemiddelde gebruik in Nederland, snel en eenvoudig op te stokken.Het speksteen geeft de kachel net wat extra sfeer.
 • Kies een houtkachel met niet te veel maar ook niet te weinig vermogen. Alleen zo kunt u efficient, schoon en duurzaam stoken. Verder zorgt een kachel met het juiste vermogen dat u optimaal kan genieten van een houtvuur.
 • De kwaliteit en uitstraling van speksteen verschilt sterk per merk en kachel. Zo kunt u bij Altech uit verschillende soorten speksteen kiezen en zitten er grote verschillen tussen het speksteen van bijvoorbeeld Barbas en Contura. Komt u vooral langs in de showroom om het speksteen te zien en te voelen.
 • Speksteen geeft een aangename stralingswarmte. Deze wordt door velen behaagelijker gevonden dan van een stalen of gietijzeren kachel.
 • Houtkachels met speksteen hebben in de regel een hoger rendement. Doordat de warmte beter wordt vastgehouden haalt u meer warmte uit dezelfde hoeveelheid hout.
 • Het speksteen oppervlakte voelt ook als de kachel niet gebrand heeft warm en zacht aan. Zo heeft u altijd een warm en sfeervol element in uw kamer staan.
 • Heeft u vragen of wilt u speksteen kachels met uw eigen ogen zien? Kom dan gerust langs in de showroom op of neem contact met ons op.