check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Inzethaard

Bent u opzoek naar een inzethaard om in uw bestaande open haard te plaatsen? Dan bent u bij UwKachel aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod inzethaarden. We hebben bijna altijd een passende inzethaard voor u die met weinig moeite geplaatst kan worden in uw woonkamer. Wist u dat een inzethaard vele malen zuinger is dan een open haard?

Laatste reviews voor Inzethaard - 4.0 van 5 uit 13 beoordelingen

 1. Barbas Universal-6 75 geschreven door Kim
  Op zich tevreden maar de stenen platen bladderen af na 1 jaar wat een lelijk gezicht is. Geeft minder warmte dan aangegeven. Verbruik daardoor meer hout dan gewenst. Aszuiger is echt nodig. Heeft geen as la dus je moet alles eruit zuigen.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Barbas Universal-6 75 geschreven door familie Willems
  De Barbas Universal-6 75 (met ventilator) hebben wij aangebracht in een bestaande open haard met marmeren schouw. Hij past precies en bevalt goed.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Wanders S 60 Front geschreven door familie de Putter
  Prima oplossing bij de renovatie
  Lees volledige beoordeling »
 4. Barbas Universal-6 75 geschreven door Anoniem
  mooi, het gaat snel vies en hij is niet zo deep.
  Lees volledige beoordeling »
 5. Barbas Universal-6 65 geschreven door heer Smit
  Super, deze winter ongeveer elke dag aangehad. Geeft goed veel warmte. Ziet er daarnaast erg goed uit.
  Lees volledige beoordeling »

Inzethaarden uit Nederland

Wie aan inzethaarden denkt komt al snel terecht bij het Nederlandse Barbas. Barbas zet al jaren de toon op het gebied van inzethaarden. Barbas staat garant voor een innovatief maar bovenal een kwalitatief hoogwaardig product.

Inzethaarden kooptips

 • Een open haard heeft een zeer laag rendement. Meestal zo rond de 5 a 15% procent. Oftewel tot 95% van de warmte verdwijnt direct via de schoorsteen.
 • Inzethaarden hebben een rendement tot en met 85%. Dit is beter voor het mileu en uw stookkosten dan een open haard. Zo verdient u de investering in een inzethaard erg snel terug. Wanneer u een hoger rendement wilt dan is het aan te bevelen om naar een inbouwhaard te kijken.
 • Veelal kan een inzethaard eenvoudig in een bestaande open haard geplaatst worden. Informeer naar de mogelijkheden voor uw situatie.
 • Barbas en Wanders zijn de bekendste merken voor inzethaarden. Beide zijn Nederlandse kwaliteitsmerken, goed voor jaren en jaren zorgeloos stookplezier.
 • Het verschil tussen een inzethaard en een inbouwhaard is dat een inbouwhaard meestel gebruikt wordt om te plaatsen in een nieuwe wand, schouw of plateau. Een inzethaard wordt daarentegen meestel geplaatst in een bestaande open haard of schouw. Meestal zijn inbouwhaarden technisch geavanceerder. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met een buitenluchtaansluiting of met een ventilator.
 • Inzethaarden zijn verkrijgbaar in de volgende typen vuurzicht. Een linkse of rechtse hoekhaard, een haard met alleen vuurzicht van voren een zogenaamd front-haard of met driezijdig vuurzicht. Zo is er altijd een haard die past in uw huidige open haard.