check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Hangende houtkachel

Bent u op zoek naar een houtkachel, maar wilt u nét even iets anders? Wellicht is een hangende houtkachel dan wat u zoekt. UwKachel heeft diverse modellen die aan de muur opgehangen worden. Een aan de muur zwevende kachel geeft een bijzonder ruimtelijk effect en u creeërt een unieke blikvanger.

Laatste reviews voor Hangende houtkachel - 4.5 van 5 uit 4 beoordelingen

 1. Contura 850 W geschreven door E. Van Rijswijk
  Wij zijn zeer tevreden over de kachel. Genieten er dagelijks van.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Scan 66 geschreven door familie Vermeij
  Super leuke kachel echt een sfeervolle aanvulling op ons interieur!
  Lees volledige beoordeling »
 3. Wanders Black Diamond Compact geschreven door Anoniem
  Geweldig. Alleen kunt u aub betere instructies toevoegen. In ons geval, de schuif stond op 'open' dus dan denk ik dat de schoorsteen open is, maar nee, die was dicht en de kamer vol rook. De klep moet dus 'close' tonen om open te zijn ... Dat weet ik nu maar vond ik niet echt logisch.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Wanders Square 60 wall 3 -zijdig geschreven door heer Reimert
  Hele mooie kachel. Erg zuinig in stoken.
  Lees volledige beoordeling »

Kooptips voor hangende houtkachels

 • Bepaal in hoeverre u zicht wilt hebben op het vuur en pas uw keuze voor het ontwerp daar op aan. Hierbij speelt ook mee de locatie waar u de kachel wilt plaatsen. Sommige modellen zijn tot aan drie kanten voorzien van glas, anderen weer geheel gesloten.
 • Een hangende kachel produceert veel hitte, daarom is het van belang dat de muur waar de kachel aan bevestigd wordt brandwerend genoeg is. Ook moet bepaald worden waar eventueel de dragende staalconstructies zijn, de locatie hiervan kan invloed hebben op de plaatsing van de kachel.
 • Kan de muur waar u de kachel aan wilt bevestigen het gewicht van de kachel dragen? (zie productspecificaties voor het gewicht van de kachel)
 • Sommige hangende kachels kunnen direct aan de muur opgehangen worden, anderen hebben door de grotere inbouwdiepte een ‘uitbouw’ nodig.
 • Houd bij het kiezen van uw kachel rekening met de grootte en de minimale afstand die er moet zijn met objecten om de kachel heen.
 • Ga na hoeveel vermogen nodig is om de ruimte, waar de kachel in geplaatst wordt, te verwarmen en kies een kachel met bijpassend vermogen.
 • Heeft u al een rookgasafvoer waar u de kachel wilt plaatsen? Er zijn ook modellen met een afvoer aan de achterkant: zo hangt de kachel helemaal vrij.
 • Wat is de diameter van uw schoorsteen? In het algemeen geldt: de diameter van de rookgasafvoer dient gelijk te zijn aan de diameter van de schoorsteen.
 • Vaak heeft ieder merk een eigen manier om het vuur te reguleren. Kies de techniek die u het fijnst vindt werken.
 • Komt u er niet uit of heeft u meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op!