Vrijstaande gaskachel

Voordat je jouw gaskachel uitkiest, is het belangrijk dat je weet of je een open of gesloten systeem wilt. Met een open systeem haalt de kachel de benodigde zuurstof uit de woonkamer, met een gesloten systeem via een dubbelwandig rookkanaal uit de buitenlucht. Wat voor jou het handigst is, hangt af van je woning. Heb je bijvoorbeeld een moderne, goed geïsoleerde woning, dan is een gesloten systeem het beste. Ook maakt het uit of je bijvoorbeeld mechanische afzuiging hebt. Geen idee welk systeem je moet kiezen? Hier lees je er meer over. Maar je mag ons ook altijd even bellen.

Vrijstaande gaskachel

Voordat je jouw gaskachel uitkiest, is het belangr... Lees meer

Uiterlijk van je gaskachel

Net als voor een houtkachel heb je voor een gaskachel wel een rookafvoer nodig. Houd daar rekening mee als je een kachel uitkiest. Zo hebben sommige modellen een achteraansluiting, waardoor hij verder naar voren moet staan dan je dacht. Ook kan het een andere uitstraling geven. Goed om te weten dus.

Gebruik je je nieuwe haard als sfeerverwarming of wil je ook je kamer ermee verwarmen? Het maakt namelijk een groot verschil voor het vermogen dat je nodig hebt. Kies je een kachel met een hoog vermogen, dan kun je hem niet te lang laten branden, want dan is je kamer warm. Zonde van de gezellige vlammen.

Over de vlammen gesproken, wil je een kachel met driezijdig vuurzicht? Je kunt het vuur dan van drie kanten zien omdat er drie ramen in zitten. Je hebt dan van veel plekken in de kamer mooi zicht op het vuur. Hoeft dat niet perse, dan kun je kiezen voor een uitvoering met een enkele ruit. Die ruiten zijn er in verschillende afmetingen, dus je hebt altijd opties voor meer vuurzicht.

Bekende merken

In ons assortiment hebben we voornamelijk gaskachels die bedoeld zijn als sfeerverwarming. Zo maakt de Nederlandse fabrikant DRU gaskachels in allerlei soorten en maten. Wil je echt een model dat dichtbij een houtkachel komt, ga dan eens kijken bij het merk Dovre: zij hebben hun houtkachels geschikt gemaakt voor gas. Gietijzeren uitvoeringen dus, precies hetzelfde als met hout, maar dan op gas.

Wil je eerst even kijken hoe dat eruit ziet, zo’n gaskachel? Kom dan in onze showroom, we hebben er een paar voor je branden. We geven je direct advies over jouw ideale exemplaar.