Propaan haarden

Nederland wil in versneld tempo van het gas af. Toch zijn er veel voordelen aan een gaskachel. Namelijk het gemak (Je hoeft niet met hout of pellets te slepen) de mooie vlammen en de fijne warmte. Wilt u zeker weten dat uw kachel toekomst bestendig is? Zorg er dan voor dat u een kachel aanschaft met een aansluiting voor (bio) propaan.

Propaan haarden

Nederland wil in versneld tempo van het gas af. To... Lees meer

Koop nu een gaskachel met (bio)propaan aansluiting

De betere kachelbouwers bieden hun gaskachels tegenwoordig steeds vaker met een propaan aansluiting. Dit betekend dat u twee mogelijkheden heeft om de kachel van brandstof te voorzien. Heeft u nog een gasaansluiting thuis dan kunt u een van onderstaande kachels aansluiten en hem in de toekomst eventueel om bouwen om te branden op (bio)propaan.

Hoe werkt stoken op propaan?

Er zijn flessen beschikbaar van 10,5 of 33 liter propaan. Uiteraard bieden we ook opties voor biopropaan. Met vier flessen kunt u gemiddeld 1 heel seizoen stoken een kachel gebruikt namelijk gemiddeld 300 gram per uur. Het is wel erg belangrijk dat u de propaanfles niet lager plaatst in huis dan de begane grond. Propaan is namelijk zwaarder dan lucht en stroomt naar de laagste plaatst. Heeft u de tanks te laag staan dan stroomt het niet naar boven.

Uiteraard geven wij u advies bij het plaatsen van uw propaanflessen bij de installatie van uw nieuwe kachel. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van propaan?

  • Sfeer van een Gaskachel.
  • Milieuvriendelijker dan alternatieven (minder co2 uitstoot).
  • Propaan is beschikbaar in de meest afgelegen gebieden.

Wat zijn de voordelen van (bio)propaan?

  • Nog minder co2 uitstoot (tot 80% minder dan bij normaal propaan).
  • Wordt gewonnen uit herbruikbare (afval)bronnen.

Wat zijn de nadelen van propaan?

  • U moet om eens in de aantal weken uw fles verwisselen.
  • Propaangas is duurder dan aardgas (gemiddeld 4 euro per stookavond).
  • Kosten voor de installatie licht iets hoger dan bij aardgas.