Gevelkachel

Wil je op een makkelijke en doeltreffende manier je huis verwarmen? Kijk dan eens bij onze gevelkachels. Hiermee heb je eenvoudig en snel een fijne gaskachel in huis.

Gevelkachel

Wil je op een makkelijke en doeltreffende manier j... Lees meer

De werking van een gevelkachel

Een gevelkachel heeft geen schoorsteen nodig. Hij hangt aan de muur en er gaat een buis door de gevel naar buiten om de rook af te voeren. In deze afvoerbuis zit een tweede buis waardoor de zuurstof voor het vuur aangevoerd wordt. Dit heet een gesloten systeem. De kachel haalt namelijk geen zuurstof uit de ruimte waar hij staat. Dit zorgt voor een aangenaam leefklimaat in huis.

Gemak dient de mens

Omdat een gevelkachel geen schoorsteen nodig heeft, is hij ontzettend makkelijk te installeren in vrijwel elke woning. Je hebt een gasaansluiting nodig en verder hoef je alleen de toe- en afvoer te regelen. De kachel aansteken is ook een peulenschil. Je hoeft vanwege de gasaansluiting namelijk niet in de weer met hout.

Een gevelkachel neem je niet omdat hij er zo mooi uitziet. Het gaat echt om de warmte en het gemak. Het zijn vrij simpele modellen waarbij je geen zicht hebt op de vlammen. Het is dus heel anders dan een sfeerhaard.

Onze modellen

Wij verkopen gevelkachels van de merken DRU en Pelgrim. Deze merken leveren goede kwaliteit en hebben modellen met een vermogen van 2 tot 11 kW.

Wil je weten welk model het beste bij je wensen past? Kom dan langs in de showroom om de kachels te bekijken.