check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Inzet gashaard

Bent u opzoek naar een gashaard ter vervanging van uw bestaande (open) haard? Dan is een inzet gashaard het type haard dat u zoekt. Met een moderne gashaard bespaart u fors op uw stookkosten en het vuurbeeld was nog nooit zo realistisch.

Laatste reviews voor Inzet gashaard - 4.0 van 5 uit 9 beoordelingen

 1. Bellfires Unica-2 70 geschreven door familie Bijnen
  Heel mooi, ben er erg blij mee, het is heel gezellig als hij aan is. Vooral s'avonds. Geeft ook warmte af wat ook fijn is.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Bellfires Unica-2 50 geschreven door familie van Dam
  prima kachel
  Lees volledige beoordeling »
 3. Bellfires Unica-2 70 geschreven door familie Nijenhuis
  Een fijne sfeervolle gashaard. Wil hem niet meer kwijt!
  Lees volledige beoordeling »
 4. Bellfires Unica-2 75 geschreven door familie Oude Nijhuis
  Mooie vormgeving. De duurzaamheid kan ik nog niks over zeggen
  Lees volledige beoordeling »
 5. Bellfires Unica-2 50 geschreven door familie Van Dienst
  Sinds enkele maanden mogen wij genieten van onze kachel. In principe wordt deze alleen gebruikt als (bij) verwarming of op een kille avond. Het gaat vooral om sfeer en gezelligheid. Daarin voorziet deze kachel zonder meer. Wij zijn er zeer tevreden mee. Het plaatsen van de kachel is geheel volgens afspraak en professioneel gedaan.
  Lees volledige beoordeling »

Kooptips voor inzet gashaarden

 • Inzet gashaarden zijn er vele vormen en afmetingen. Zo is er altijd een model dat prima past in uw situatie.
 • Gaat het om het plaatsen van een haard op een plaats waar nog geen haard was? Dan kunt u ook naar de inbouw modellen kijken.
 • Wat is het verschil tussen een inbouw gashaard en een inzet gashaard? Een inbouw model is ontworpen om in een nieuwe situatie te plaatsen. Zo zal de afmeting van het deel wat ingebouwd moet worden vaak groter zijn dan de lijst. Bij een inzet haard zijn de inbouwafmetingen juist klein dan de lijst of kader. Zo kan de haard eenvoudig in een bestaande ruimte geplaatst worden en is alles in een keer afgewerkt.
 • Iedere haard stelt andere voorwaarden en eisen aan de plaatsing rookkanaal. Voor advies op maat kunt u altijd contact opnemen.
 • Het rendement van een inzet haard kan oplopen tot 80% hiermee ligt het rendement beduidend hoger dan van een open gashaard of open haard. Hierdoor kunt u fors besparen op uw stookkosten zonder minder sfeer.
 • U kunt kiezen uit een haard met een gesloten of open verbrandingssysteem. Lees alles over open en gesloten systemen. Voor een inzethaard is een open verbranding vaak aan te bevelen.
 • Gashaarden zijn zeer eenvoudig en comfortabel in gebruik. Vele modellen zijn uitgevoerd met afstandsbediening.
 • Weet u nog niet wat de beste optie is in uw situatie? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral vrijblijvend, contact met ons op!

Kies de passende inzethaard

Voor een inzet gashaard is het van belang dat u het juiste en passende model kiest. Het model dat het beste aansluit bij de bestaande situatie, zoals de open haard of een bestaande schouw in de woonkamer. In de opening, ook wel sparing genoemd, kan dan de inzet gashaard geplaatst worden.

Vuurzicht van de bestaande situatie

De eerste belangrijke vraag is, van welke zijden heeft u vuurzicht? Gaat het om een hoek situatie, een haard die alleen aan de voorzijde vuurzicht heeft of moet de haard aan 3-zijden vuurzicht hebben?

Afmetingen van de sparing

Hoe groot is de ruimte, sparing, waarin de inzethaard geplaatst moet worden? Logischerwijs moet de inzethaard passen in de sparing. De sparing kan groter zijn dan de haard, dit kan keurig afgewerkt worden, maar kan niet kleiner zijn. Vaak is de diepte een beperking of loopt de bestaande open haard taps toe waardoor er te weinig ruimte is. Bijvoorbeeld de Global 40 CF heeft slechts een inbouwdiepte van net iets meer dan 29cm. De Bellfires Unica-2 hebben ook een beperkte inbouwdiepte, deze haard is 35cm diep.

Open of gesloten verbrandingssysteem

Sinds kort neemt het aanbod aan inzethaarden met een gesloten verbrandingssysteem toe. Hierdoor kan de haard luchtonafhankelijk branden van de ruimte waarin deze staat. Zeker voor goed geïsoleerde woningen is dit aan te bevelen. Hier leest u alles over open en gesloten systemen voor gashaarden.

Het vuurbeeld van de haard

Bij de grotere inbouwhaarden is afgelopen jaren het aanbod aan haarden met een realistischer vuurbeeld sterk toegenomen. Alle merken hebben nieuwe haarden met nieuwe branders ontwikkeld om zo een fraaier en realistischer vuurbeeld neer te zetten. Deze trend zet zich nu voor bij de inzethaarden met de introductie van de Bellfires Smart Bell-serie. Deze haarden zijn uitgevoerd met de nieuwste Premium-brander van Bellfires. Naast bediening via de meegeleverde afstandsbediening kunnen ze ook optioneel bediend worden met een smartphone of tablet.

Het rookkanaal voor een inzethaard

Omdat een inzethaard vaak geplaatst wordt op de plek van een open haard of schouw, is er vaak al een schoorsteen aanwezig. Vaak kan deze schoorsteen prima gebruikt worden voor de nieuwe gashaard. Hiervoor wordt er een flexibele buis van RVS door het bestaande kanaal getrokken. Hiermee is het rookkanaal weer veilig om met de nieuwe gashaard te gebruiken.