check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
Faber Opti-Myst

Faber Opti-Myst sfeerhaarden

Faber Opti-Myst, het einde van het platte vuurbeeld in elektrische haarden. Deze serie heeft een 3-d vuurbeeld met rookeffect. Nog nooit was elektrisch vuur zo realistisch.

Alleen water en stroom

Een gevuld waterreservoir, een aantal lampen en een verdamper is alles wat nodig is om een uiterst realistisch vuurbeeld neer te zetten, nauwelijks te onderscheiden van echt.

Het bijzondere vlameffect van de Faber Opti-Myst serie wordt gerealiseerd door een ultra-fijne waterdamp te verlichten. Faber is de eerste die deze techniek toepast. In de haarden zitten waterreservoirs, dit water wordt verwarmd. Hierdoor verdampt het, door de bijzonder verlichting geeft dit een zeer realistisch en levendig rook/vlam effect.

U vult het reservoir met water en even later wanneer de haard op temperatuur is begint dit water te verdampen. Dankzij het speciale lichteffect wordt een realistisch vuurbeeld nagebootst. Dit alles is te bedienen met de luxe afstandsbediening.

Hoe echt dit vuur ook lijkt, het is niet warm. Daarnaast is het ook uiterst milieuvriendelijk.

Nieuwe generatie Opti-myst

Met de introductie van de cassette 500 en 1000 laat Faber zien dat de Opti-myst haarden nog verder verbeterd kunnen worden. In deze nieuwe modellen zijn een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. Zowel in gebruiksgemak als inbouwmogelijkheden.

Zo zijn deze cassettes voorzien van LED-verlichting in de plaats van halogeenlampen. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur maar ook voor een beduidend lager energieverbruik. De inbouwmogelijkheden zijn vergroot omdat het niet langer nodig is om de haard aan de voorzijde bereikbaar te hebben. De cassette kan nu in zijn geheel uit het inbouwkader getild worden om bijgevuld te worden.

Het bijvullen kan nog eenvoudiger, de cassette 500 en 1000 zijn voorzien van een waterleidingaansluiting. Hierdoor kan de watertank automatisch bijgevuld worden en is het openen niet langer noodzakelijk. Dit is de ideale oplossing voor plaatsen waar de haard veel gebruikt wordt. Bijvoorbeeld in de horeca.

Laatste reviews voor Faber Opti-Myst sfeerhaarden - 4.0 van 5 uit 35 beoordelingen

 1. Faber Gala Doorkijk Opti-myst (see trough) geschreven door c sleenhoff
  waarom gaan die verdampers zo gauw kapot hoor dat ze hooguit een jaar mee gaan. klopt dit
  Lees volledige beoordeling »
 2. Faber Niva / Danville Opti-myst geschreven door Andre
  Na jaren een Dimplex elektrische sierhaard te hebben gehad nu een Faber Niva aangeschaft bij Uwkachel.nl. Na ontvangst van het bestelde was er ondanks de prima verpakking helaas enige schade aan het "houtblok", na telefonisch contact en het sturen van een foto waar de schade zichtbaar was zonder enig probleem zeer snel een nieuw blok ontvangen onder garantie. Lampen geplaatst en reservoir gevuld met water en haardblok erop gezet maar helaas 1 van de lampen ook defect door transport. Na het sturen van een mail 1 nieuwe lamp ontvangen en nog een extra onder coulance. Wij zijn erg blij met de nieuwe haard en zeker met de TOP service van dit bedrijf ! zeker een aanrader voor een ieder die mogelijk nog twijfels heeft.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Faber / Dimplex Stonebridge geschreven door Danos
  De faber Stonebridge is een mooi leuk realistisch kacheltje. Het leukste is dat je de deurtjes op een kiertje kunt zetten. Daardoor wordt het realistischer dan bijv een gaskachel, waarbij dat nooit kan/mag. Als je de mist voluit zet wordt het een beetje rokerig beslagen in het kacheltje, lijkt net of je een beetje te vochtig hout stookt. Echt bijzonder fraai. Wat mij betreft had het allemaal wel van wat robuuster materiaal gemaakt mogen zijn, het voelt allemaal een beetje te veel als blik en plastic.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Faber Cassette 600 Opti-myst geschreven door familie van Willigenburg
  helemaal top. Met de vermelding dat het een sier haard op water is en geen warmte geeft
  Lees volledige beoordeling »
 5. Faber Cassette 400 Opti-myst geschreven door heer van der Feest
  Bevalt goed. zeer tevreden
  Lees volledige beoordeling »