Elektrische inbouw- en inzethaard

Jij houdt van gemak. Geen gedoe met houtblokken en het aanleggen van rookkanalen, maar wel genieten van een haardvuur. Dan is een elektrische haard een goed idee. En als je al een schouw hebt, dan is een inzethaard een prima optie. Je koopt dan een cassette die je in een bestaande haard plaatst. Makkelijker kan niet toch?

Elektrische inbouw- en inzethaard

Persoonlijk advies over Elektrische inbouw- en inzethaard?
Jij houdt van gemak. Geen gedoe met houtblokken en... Lees meer

Waterdamp

Haardenfabrikanten maken tegenwoordig elektrische haarden die net echt lijken. Dat doen ze met bepaalde technieken, bijvoorbeeld waterdamp. Daardoor lijkt er zelfs rook uit de vlammen te komen. Net echt dus. Andere fabrikanten maken gebruik van ledverlichting. En sommige hebben zelfs het geluid van een knisperend haardvuurtje.

Een elektrische haard geeft natuurlijk niet vanzelfsprekend warmte. Dat kan wel. Er zijn modellen die tot 2kWh kunnen verwarmen. Dat is alleen meestal niet genoeg om je woonkamer te verwarmen.

Achterwand

Daarnaast kun je kiezen voor een inzethaard met achterwand. Bijvoorbeeld in spiegelglas of een steenmotief. En wist je dat er ook elektrische doorkijkhaarden zijn? Ruby Fires en Faber hebben daar speciale technieken voor, zodat het vuur in 3D wordt weergegeven. Je ziet haast geen verschil met echt vuur.

Elektrische inzethaard inpassen

Wil je je mooie schouw behouden, dan hebben we daar cassettes voor. Je plaatst ze in de bestaande schouw met een frame. Het lukt namelijk niet altijd om een perfect passend exemplaar te vinden. Met het frame verhul je eventuele overgebleven ruimte.

Net als bij hout- en gaskachels is er dus van alles mogelijk. Maar jouw situatie en wensen zijn uniek, dus praat eens met een van onze kachelexperts. Ze helpen je graag vooruit. Bel ons of kom langs in onze showroom.