Elektrische haarden

Wil je op een makkelijke manier gezelligheid in je huis brengen? Dan is een elektrische haard perfect. Hiermee creëer je in een handomdraai de sfeer van een houtvuur.

Indien u vragen heeft, neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak in de showroom

Elektrische haarden

Wil je op een makkelijke manier gezelligheid in je... Lees meer

De voordelen van een elektrische haard

Deze haarden zijn ontzettend makkelijk te installeren. Je stookt geen hout, dus een rookkanaal is niet nodig. Ze kunnen daarom overal geplaatst worden. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact steken. Ideaal toch?

Niet alleen het plaatsen is een eitje. Ook daarna heb je er geen werk van. Je hebt namelijk geen rommel in huis door roet, as en hout. En het belangrijkste: de vlammen van de moderne haarden zijn haast niet van echt te onderscheiden. Kortom, je profiteert van alle voordelen van een kachel, zonder de nadelen.

Aan de wand of juist niet?

Met een elektrische haard heb je enorm veel flexibiliteit. Je kunt hem bijvoorbeeld aan de wand hangen of inbouwen. Houd er wel rekening mee dat je dan een achterwand nodig hebt. Deze zijn er in allerlei soorten. Ga je voor een steenmotief? Of heb je liever iets aparts, zoals spiegelglas?

Een haard aan de muur is van zichzelf al heel mooi. Maar misschien wil je nét even wat extra’s. Plaats dan een mooie schouw, zo lijkt het nog meer op een echte kachel. Er zijn veel soorten schouwen en andere ombouwen. Kom ze gerust bekijken in onze showroom. 

Het is ook heel mooi om dit soort haarden midden in een ruimte te plaatsen. Je kunt hier prachtige doorkijkjes mee maken. Gebruik de haard als afscheiding of maak het tot het pronkstuk van je woonkamer. Plaats in deze situaties juist geen achterwand, zodat je de vlammen van alle kanten kunt bewonderen. Om het effect te versterken, kun je een haard met 3D-effect nemen. De vlammen zien er dan nog mooier uit.

Hoe zit het met de warmte?

Mensen kiezen meestal voor dit soort haarden vanwege de gezellige vlammen. Veel haarden geven dus geen warmte af, maar er zijn ook modellen die dit wel doen. Het vermogen hiervan is meestal maximaal 2 kW. Dit geeft een aangename warmte, maar het is niet genoeg om je woonkamer of huis helemaal te verwarmen. Gezellig is het wel.

Wil je wel eens zien hoe echt de vlammen eruit zien? Kom dan langs in onze showroom. Onze kachelexperts denken graag met je mee.