check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen

Elektrische haarden

De laatste jaren is de elektrische haard sterk in opkomst. De moderne haarden geven een zeer levendig en levensecht "vlammenspel", soms met rook bestaande uit waterdamp. Een groot voordeel is dat ze geen schoorsteen of rookkanaal nodig hebben. Plaatsen, stekker in het stopcontact en de haard is klaar voor gebruik. Toch worden ook deze modellen vaak weer ingebouwd in een passende schouw of schoorsteenmantel om zo een extra sfeervol middelpunt van de woonkamer te krijgen.

Populaire modellen zijn onder meer de hangende Faber Nissum, de losse Faber Cassette 400 en de Faber Basket, een model speciaal ontworpen om te plaatsen in een bestaande open haard.

Laatste reviews voor Elektrische haarden - 4.0 van 5 uit 51 beoordelingen

 1. Faber Gala Doorkijk Opti-myst (see trough) geschreven door c sleenhoff
  waarom gaan die verdampers zo gauw kapot hoor dat ze hooguit een jaar mee gaan. klopt dit
  Lees volledige beoordeling »
 2. Faber Niva / Danville Opti-myst geschreven door Andre
  Na jaren een Dimplex elektrische sierhaard te hebben gehad nu een Faber Niva aangeschaft bij Uwkachel.nl. Na ontvangst van het bestelde was er ondanks de prima verpakking helaas enige schade aan het "houtblok", na telefonisch contact en het sturen van een foto waar de schade zichtbaar was zonder enig probleem zeer snel een nieuw blok ontvangen onder garantie. Lampen geplaatst en reservoir gevuld met water en haardblok erop gezet maar helaas 1 van de lampen ook defect door transport. Na het sturen van een mail 1 nieuwe lamp ontvangen en nog een extra onder coulance. Wij zijn erg blij met de nieuwe haard en zeker met de TOP service van dit bedrijf ! zeker een aanrader voor een ieder die mogelijk nog twijfels heeft.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Faber / Dimplex Stonebridge geschreven door Danos
  De faber Stonebridge is een mooi leuk realistisch kacheltje. Het leukste is dat je de deurtjes op een kiertje kunt zetten. Daardoor wordt het realistischer dan bijv een gaskachel, waarbij dat nooit kan/mag. Als je de mist voluit zet wordt het een beetje rokerig beslagen in het kacheltje, lijkt net of je een beetje te vochtig hout stookt. Echt bijzonder fraai. Wat mij betreft had het allemaal wel van wat robuuster materiaal gemaakt mogen zijn, het voelt allemaal een beetje te veel als blik en plastic.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Faber Cassette 600 Opti-myst geschreven door familie van Willigenburg
  helemaal top. Met de vermelding dat het een sier haard op water is en geen warmte geeft
  Lees volledige beoordeling »
 5. Faber Cassette 400 Opti-myst geschreven door heer van der Feest
  Bevalt goed. zeer tevreden
  Lees volledige beoordeling »

Kooptips voor een elektrische sfeerhaard

 • Let op, sommige haarden kunnen ook bijverwarmen, andere modellen geven geen warmte af. Het maximale verwarmende vermogen is meestal 2kW. Dit is onvoldoende om als hoofdverwarming te dienen
 • Er zijn verschillende technieken om een elektrische sfeerhaard te laten "branden". Per techniek verschilt het vuurbeeld en de sfeer sterk. Daarom, laat u vooral overtuigen door een brandende elektrische haard in de showroom. Voorbeelden van verschillende technieken zijn:Ruby Fires MF 1520C, Faber Opti-Myst of de Ruby Fires Elski.
 • Bedenk hoe u de sfeerhaard wilt plaatsen. Verschillende branders worden geleverd inclusief schouw of ombouw. De uitvoeringen kunnen geschikt zijn om op te hangen, in een hoek te plaatsen of juist tegen een rechte muur.
 • Wist u dat u ook kunt kiezen voor een losse brander? Deze kunt u bijvoorbeeld prima in een bestaande open haard plaatsen. Zo geniet u wel heel eenvoudig van de sfeer van een "levensecht" houtvuur.

Elektrische sfeerhaarden, wat is er mogelijk?

Wanneer u zich oriënteert naar de verschillende haarden valt direct het grote prijsverschil tussen de modellen op. Voor een eenvoudige elektrische inzethaard betaalt u nog geen € 200,- terwijl een losse luxe haard al € 1500,- kan kosten. Wat zijn nu de verschillen? Welk model past nu het beste bij mijn situatie?

Het belangrijkste verschil tussen de haarden is hoe realistisch het vuurbeeld is. Hoe complexer de techniek, hoe kostbaarder de haard maar hoe realistischer het vlammenspel en vuurbeeld wordt. Grofweg zijn de elektrische sfeerhaarden in de volgende 3 groepen in te delen.

De Ruby Fires Elski, een elektrische haard met LED-verlichting

Haarden met LED-verlichting

De goedkoopste techniek om een sfeervol vuur te creëren is door middel van een houtset en LED-verlichting. De verlichting zorgt voor een gloeieffect op de houtset. Zo wordt de sfeer van een gloeiend houtvuur neergezet. Voorbeelden van dit type haard zijn de populaire Ruby Fires Elski en de Faber Rana. Dit type haard is alleen geschikt om als inzet/inbouw haard te gebruiken. Het nadeel van deze techniek is dat het vuur niet zo levendig is, er geen rookontwikkeling is en het vuurbeeld weinig diepte heeft.

Haarden met waterdamp en lichtprojectie

Een stap realistischer worden de haarden met lichtprojectie op een zeer fijne waterdamp. De haard maakt waterdamp die opstijgt tussen de houtset door. Van de onderkant wordt hier licht op geschenen. In combinatie met het gloeieffect van de LED verlichting onder de houtset zorgt dit voor een bijna echt houtvuur.

De Ruby Fires RF-20, waterdamp met licht projectie

Deze elektrische haarden zijn bijzonder realistisch door het 3D vuurbeeld en de lichtprojectie op de waterdamp. Ook de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Dit type haard kan geplaatst worden in een bestaande situatie, een schouw met 1 zijdig vuurzicht of een doorkijkhaard.

Zowel RubyFires als Faber bieden dit type haard aan. Van Ruby Fires zijn dit de Mystic Fires haarden zoals de: Ruby Fires Mystic Fires 1540C, Ruby Fires Mystic Fires 1530H en de Ruby Fires Mystic Fires 1520C. Faber verkoopt deze haarden onder de naam Opti-myst. Bij Faber kunt u bijvoorbeeld denken aan de populaire Cassette 600 en de Faber Basket.

Nieuw: haarden met Pepper’s Ghost techniek

De nieuwste techniek om te gebruiken in elektrische haarden is de Pepper’s Ghost. Door middel van LCD LED projectie wordt er een zeer realistisch vuurbeeld neergezet, compleet met knisperend gebluid en wegschietende vonken. Een eleketrische haard was nog nooit eerder zo realistisch. Faber biedt haarden met deze techniek aan onder de naar Opti-Virtual. U heeft keuze uit 2 modellen, de Opti Virtual Single en de Opti Virtual Double.

Wat altijd verstandig is om deze verschillende elektrische haarden eerst "brandend" te zien. In onze showroom hebben we een grote verscheidenheid aan modellen brandend staan. Zo kunt u het beste de verschillende technieken vergelijken en een goede keuze maken.

Hoe de haard te plaatsen?

Hoe de haard te plaatsen hangt volledig af van uw eigen wensen. Een aantal haarden wordt standaard compleet met schouw of ombouw aangeboden. Dan kan u kiezen voor een hangend model met strakke en moderne lijnen of juist voor een sfeervolle klassiek ogende schouw.

Een populaire elektrische sfeerhaard, de Ruby Fires Nova

Daarnaast kan een groot aantal schouwen prima gecombineerd worden een van de elektrische sfeerhaarden uit ons assortiment. Zo creeert u geheel uw eigen sfeer.

Tenslotte kan u ervoor kiezen om de haard te plaatsen in een bestaande situatie. Dit kan zijn in een bestaande open haard zodat u eenvoudig een sfeervol "houtvuur" heeft. Ook kan u de haard als inzethaard direct plaatsen in de muur. Of u plaatst de haard bijvoorbeeld in een dressoir. Het grote voordeel van een elektrische haard is dat u alleen een stopcontact nodig heeft, verder stelt de haard weinig eisen. U heeft geen rookgasafvoer nodig en hoeft geen rekening te houden met de warmteontwikkeling.