Zonnecollectoren

Woningen verduurzamen met zonnecollectoren

Hieronder vindt u ons assortiment aan collectoren.

Wat zijn zonnecollectoren nou eigenlijk?

Zonnecollectoren zijn niet hetzelfde als zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het opgevangen zonlicht namelijk om in stroom. Zonnecollectoren zetten daarin tegen zonlicht om in energie voor warmwater. Hoe dat in zijn werk gaat? De collectoren bestaan uit een buizenstelsel waarin vloeistof zit. De vloeistof wordt door de collectoren verwarmd en loopt vervolgens naar het buffervat waar het zijn warmte afgeeft aan het leidingwater. Met het opgewarmde leidingwater kan je dan bijvoorbeeld douchen.

Zodra het water dan weer is afgekoeld wordt het weer teruggepompt naar de zonnecollector om opnieuw te verwarmen.

Wanneer de zonnecollectoren in combinatie met een houtkachel worden geplaatst, gaat ook de warmte van de houtkachel naar het buffervat. Zo is er ook bij weinig tot geen zonne-energie voldoende warmwater, zoals bijvoorbeeld in de winterperiode. De grootte van het buffervat bepaald de periode die je kan overbruggen wanneer er geen zonne-energie beschikbaar is. Hoeveel collectoren er benodigd zijn hangt af van de gevraagde hoeveelheid energie.

Wat zijn de kosten en opbrengsten van dit systeem?

Verduurzamen is waar we de laatste jaren in Nederland veel mee bezig zijn en zonnecollectoren zijn daarin nog vrij nieuw, maar nu al heel populair! Waarom? De prijs is lager dan veel mensen denken. Het is daardoor dan ook een interessante investering die veel kan opleveren. De kosten hangen natuurlijk wel af van de grootte, hoeveelheid en manier van plaatsen.

Door het gebruik van zonnecollectoren verwarm je op een duurzame manier water en daarmee verlaag je je energierekening. Hoeveel je kunt besparen is afhankelijk van je energieverbruik en hoeveel collectoren er geplaatst zijn.

Waarom AkoTec?

AkoTec heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van vacuümbuiscollectoren. Buiten de betrouwbaarheid van deze fabrikant en het product is het de ENIGE heatpipe met een temperatuurbegrenzing. Het voordeel hiervan is dat er geen oververhitting van het systeem plaats kan vinden​.
Een ander groot voordeel is dat een heatpipe drie tot vier keer meer kilowatturen opbrengt per vierkante meter dan een pv-paneel. Vergeleken met een vlakke plaatcollector brengen heatpipes bij gebruik voor
verwarmingsondersteuning (winterperiode) tot 40% meer rendement.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt in de aanschaf van zonnecollectoren en wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem gerust contact met ons op via telefoon (0546-561204) of e-mail ([email protected]). Onze adviseurs staan uiteraard ook voor u klaar in onze showroom! Plan hiervoor een afspraak via onze website: https://afspraak.uwkachel.nl

Zonnecollectoren

Woningen verduurzamen met zonnecollectoren
Hieron... Lees meer