Pelletketel

We worden ons steeds bewuster van onze manier van stoken, vrijwel iedereen houdt tegenwoordig rekening met het milieu. Echt duurzaam stoken kan. Met een pelletkachel bijvoorbeeld. En wist je dat je die ook kunt aansluiten op je centrale verwarming?

Pelletketel

We worden ons steeds bewuster van onze manier van ... Lees meer

Een cv-pelletkachel wordt ook wel een thermokachel genoemd. Je kunt hem aansluiten op je cv, dan kun je er je huis mee verwarmen én de warmte gebruiken voor je dagelijkse douche. Een pelletkachel heeft grote voordelen ten opzichte van een houtkachel. Ten eerste is die milieuvriendelijker, omdat hij minder fijnstof uitstoot. Ook is het rendement veel hoger, daardoor is de brandstof - pellets dus - uiteindelijk goedkoper. En deze soort kachel kan zelf de warmte regelen via ingebouwde software: hij meet de temperatuur en past daar automatisch de toevoer van pellets op aan. Je hoeft dus alleen maar een bakje te vullen met de houtstukjes en je bent klaar.

Voordelen cv-pelletkachel

  • Hij heeft een ingebouwde ventilator die de rookgassen wegblaast. Daardoor gelden er minder strenge eisen voor de rookgasafvoer dan bij een houtkachel. Dat scheelt gedoe én in de kosten.
  • Een cv-kachel met pellets kan lange tijd zelf branden zonder tussenkomst van mensen. Sommige tot wel veertig uur.
  • Je kunt de kachel bedienen met een afstandsbediening of zelfs via een app op je telefoon.
  • Het rendement van dit type kachel is ongekend hoog. Er zijn pelletkachels die wel 93 procent halen.
  • Bij een houtkachel moet je de houtblokken ergens opslaan. Pellets zijn handzamer en dus makkelijker op te bergen.
  • Het is een goed alternatief voor gas. Wil je klaar zijn voor de toekomst, waarin er geen gasaansluitingen meer zijn, dan kun je nadenken over pellets.

Wil je weten wat in jouw huis mogelijk is? Een cv-aansluiting is per definitie maatwerk. Bel ons gerust voor een afspraak, dan komen we bij je langs. Of kom bij ons in de showroom, dan laten we je zien hoe dat werkt, een cv-pelletkachel.