Houtvergasser cv

Houtvergassers zijn kachels die hout hélemaal opbranden. Ze maken dus optimaal gebruik van de brandstof. Zo haal je maximaal rendement uit je kachel. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt voor industriële installaties, maar kachelfabrikanten als LUUMA en Walltherm zagen dat de zuinige en schone verbranding mooie kansen biedt voor de consument. Daarom kun je nu ook houtvergassers krijgen die functioneel zijn én er mooi uitzien. 

Houtvergasser cv

Houtvergassers zijn kachels die hout hélemaal opbr... Lees meer

Lees hier meer over de werking van houtvergassers.

Ze branden hout zo goed als op, daarom zijn ze extra schoon. In de eerste brandkamer wordt het hout zelf gedroogd en voor een deel verkoold, in de tweede worden de gassen opgezogen en verbrand. De temperaturen kunnen in die tweede brandkamer oplopen tot wel 1.200 graden Celsius. De verbranding is dus niet alleen heel schoon, omdat er nagenoeg geen restgassen overblijven, maar hij is ook superefficiënt.

Omdat ze zoveel warmte produceren is een aansluiting op de cv eigenlijk onontbeerlijk. Met het hoge vermogen van houtvergassers wordt het anders veel te warm in de huiskamer. Koppel je ook nog een buffervat aan de kachel, dan kun je bovendien nog lang daarna gebruikmaken van de verbranding. Denk aan een bad met de warmte van de kachel die nog even geleden in de woonkamer gezellig stond te branden.

Lees hier meer over buffervaten.

Fabrikanten als Walltherm en LUUMA hebben ook gedacht aan het oog. Zo zijn hun modellen standaard uitgerust met twee ruitjes, zodat je precies kunt zien wat er binnenin gebeurt. Ook vindt de gietijzeren uitvoering in ieder interieur wel een plekje. En zelfs vanaf de huiskamer is een aansluiting op de cv goed mogelijk.

Een houtvergasser aansluiten op je cv is per definitie maatwerk. Wil je weten wat er bij jou thuis mogelijk is? Bel ons gerust, of maak een afspraak dat we bij je langskomen. We bekijken dan direct jouw persoonlijke situatie en geven we je individueel advies.