check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
DRU

DRU gashaarden en kachels

Sinds 1754 bestaat DRU. Hiermee is het een van de oudste bedrijven in Nederland. DRU kreeg grote bekendheid en faam met de productie van gietijzeren potten en pannen. Tegenwoordig is DRU een grote naam in de haarden en kachel branche en met name bekend door de hoogwaardige gashaarden. Deze haarden en kachels worden overal in Europa verkocht.

Laatste reviews voor DRU gashaarden en kachels - 4.5 van 5 uit 34 beoordelingen

 1. DRU Lugo 70/2 geschreven door familie Pull
  Zeer positieve ervaringen! Wij wilden in ons nieuwbouwhuis een open( gas) haard laten plaatsen. Diverse “ deskundigen ” hadden ons verzekerd dat dit prima kon en veilig mogelijk was. Uiteindelijk viel de keuze op Uwkachel.nl voor de levering van de dru lugo 70 open gas haard. Nadat alles snel en correct geleverd was ( tegen een zeer concurrerende prijs ) bleek in de praktijk dat het helemaal niet zo eenvoudig was om een gashaard te installeren en dat we moesten terugvallen op een elektrische openhaard. Wij hebben ons probleem voorgelegd aan Uwkachel .nl en zij namen zonder problemen de reeds geleverde haard terug en leveren ons de nieuwe elektrische haard. Let wel : zij hebben part nog deel aan de inschattingsfouten die gemaakt zijn en het is ook geen voordelige transactie voor hen – het leidt tot een terugbetaling aan ons. Kortom dit bedrijf heeft ons heel coulant geholpen !. Een sterke aanrader dus !
  Lees volledige beoordeling »
 2. DRU 44 MF geschreven door familie Van Koppen
  Geweldig
  Lees volledige beoordeling »
 3. DRU Metro 100 XTU geschreven door familie van der Linden
  Top service en kwaliteit! Vriendelijk personeel die weten waar ze het over hebben. Iedere dag genieten van onze mooie kachel
  Lees volledige beoordeling »
 4. DRU Trio geschreven door pieter hoogveldt
  mijn complimenten aan het hele team van uwkachel.nl Alles klopt gewoon zeer ervaren verkopers.Hele scherpe prijs .snelle levering, en installatie perfect.Is even een eindje rijden maar zeer zeker de moeite waard .Wij genieten er iedere dag van .Nogmaals bedankt
  Lees volledige beoordeling »
 5. DRU Lugo 80/2 geschreven door Bernie Gouders
  Uw Kachel uit Vriezenveen plaatste op fantastische wijze een Dru Lugo 80/2 in onze nieuwe keuken. Een technische uitdaging omdat deze in het kookeiland verwerkt moest worden. Aangezien dit nog nooit eerder is gedaan was een goede afstemming vooraf en tijdens het project noodzakelijk. Het resultaat is geweldig! De uitdaging zat vooral aan de technische kant en de beperkte ruimte die beschikbaar was. Alle luchtaan- en afvoer moest in het keukenblok weggewerkt worden. Een goede afstemming met DRU (over de mogelijkheden), met de Keuken leverancier en opdrachtgever zorgde voor een geweldig resultaat. Een prachtige warme woonkeuken met ingebouwde haard. Met plezier kijken wij terug op de realisatie en de plaatsing en de afstemming. TOP!
  Lees volledige beoordeling »

Geschiedenis van DRU

DRU werd opgericht in 1754 en is daarmee een van de oudste bedrijven in Nederland. Hiermee was het bedrijf een van de eerste hoogovens in Nederland zijn. De productie stond uit een grote diversiteit aan gietijzeren producten. Grote bekendheid in Nederland verwierf het merk na de tweede wereldoorlog met de gietijzeren pannen en potten. Nadat er in Slochteren aardgas gevonden werd verschoof de focus op het ontwikkelen en produceren van kachels en haarden. Het assortiment bood indertijd een groot diversiteit aan verwarmingsapparaten op aardgas. In 1954 bestond het bedrijf 200 jaar en kreeg het predicaat Koninklijk. In de jaren 60 kende het bedrijf hoogtijdagen door de grote vraag naar gaskachels. In de loop der tijd verkozen veel consumenten een CV-systeem boven een gaskachel. Een lastige periode brak er aan voor DRU. Ondertussen is de focus verder verschoven met een specialisme in sfeer- en sierhaarden op gas.

De naam DRU staat al lange tijd garant voor hoogwaardige producten. Het verbaast dan ook niet dat DRU een van de eerste Nederlandse bedrijven was met een ISO 9000 certificatie. Naast de sterke focus op kwaliteit is er natuurlijk ook aandacht besteed aan design en bedieningsgemak. Op basis van deze elementen worden nog steeds alle producten ontwikkeld.

Assortiment gashaarden en kachels

DRU gaskachel, de Trio. Al jarenlang populair

Naast kwaliteit heeft DRU de laatste jaren veel aandacht besteedt aan vormgeving, bedienings- en installatiegemak. De aanschaf van een haard of kachel is voor u een kwestie van keuzes maken. Want u weet beter dan wie ook welke sfeer het beste in uw interieur past. Bij die keuzes kunt u rekenen op DRU en het brede assortiment aan producten. DRU biedt een toonaangevend programma van prachtige openhaarden en kachels met onder andere topmodellen als de DRU Trio, de DRU Lugo en de DRU Metro-serie. In 2004 ontving DRU het predikaat van 'Hofleverancier' , wat staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Om u snel op weg te helpen binnen het aanbod van DRU producten volgt hier een onderverdeling van het productaanbod.

 • DRU Lugo - de nieuwste generatie haarden. Leverbaar in hoek- of 3-zijdige uitvoering
 • DRU Metro - al jarenlang de maatstaf in luxe gashaarden. In totaal 15 verschillende modellen
 • DRU Art - functionele gevelkachels. Puur ontworpen voor het verwarmen van een ruimte.
 • DRU H2O - gashaarden die naast directe verwarming ook nog warm water leveren
 • DRU Saxo - hoekhaarden met een prachtig vuurbeeld
 • DRU Apollo 100 - grote gashaard. Nu leverbaar met 50% korting
 • DRU Houtkachel

DRU en innovaties

Naast kwaliteit en continuïteit staat DRU ook voor vernieuwingen. Als een onderneming in staat is om al 250 jaar marktleider te zijn moet het in bezit zijn van de kracht om te vernieuwen. DRU werd niet voor niets wereldberoemde met de DRU pannen. Emaille pannen van de hoogste kwaliteit die ook nu nog een schare fans kennen.

Toen in 1959 aardgas gevonden werd in Nederland was DRU een van de eersten die zich richtte op de mogelijkheden die dit bood. DRU begon met het ontwikkelen en produceren van gaskachels. In 1960 kwam DRU als eerste op de markt met een gaskachel met gesloten verbranding op de markt. Hierdoor was het niet meer nodig om een schoorsteen te hebben voor de plaatsing van een gaskachel. Dit systeem wordt tegenwoordig nog steeds als standaard toegepast.

Sinds die tijd heeft DRU niet stil gezeten. Voorbeelden van recente ontwikkelingen zijn:

 • SmartVent, een ondiep en plat afvoerkanaal, waardoor er nog meer vrijheid is voor de plaatsing
 • 2de thermokoppel, veiligheidssysteem
 • Slim Line design, frameloos design concept
 • DRU PowerVent, uniek afvoersysteem voor grote mate vrijheid van plaatsen van gassfeerhaarden
 • DRU H2O Agua Aqua, meer rendement uit uw gashaard
 • De nieuwste generatie gashaarden van DRU maken onderdeel uit van de Eco Wave-serie. Deze haarden hebben de mogelijkheid om bediend te worden middels een smartphone of tablet. Daarnaast zijn ze uitgerust van een Eco-stand.

Design en gashaarden

DRU sfeerhaard, de Lugo 80, een nieuwe generatie

Met het verschuiven van een puur functionele gaskachel naar sfeerverwarming kwam er ook meer aandacht op de vormgeving van de producten te liggen. DRU beseft als geen ander dat het nodig is om continue de behoeften en wensen van de consument als uitgangspositie te nemen voor het ontwikkelen van producten. Hiervoor is er een speciaal team samengesteld dat alle ontwikkelingen en trends in de gaten houdt en deze vertaalt in nieuwe en innovatieve producten.

Benieuwd wat er mogelijk is in uw situatie? Een van de vele DRU haarden brandend aanschouwen in onze showroom? Neemt u dan vooral contact op of kom gewoon eens langs in onze grote showroom . Onze adviseurs en experts van UwKachel staan klaar om u altijd van het juiste advies te voorzien.