check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
Dovre

Dovre houtkachels, tijdloos design

De Dovre kachels vinden hun oorsprong in de barre winters van het hoge noorden. Al meer dan 75 staat Dovre voor uitzonderlijke kwaliteiten. Dovre is een bergplateau ten noorden van Oslo met een uiterst guur klimaat. Een betrouwbare en robuste kachel is hier bittere noodzaak om het behaaglijk warm te hebben. Dovre staat dan ook voor de warmte en gezelligheid die honderduizenden mensen met de Dovre kachel in hun woonkamer hebben.

Laatste reviews voor Dovre houtkachels, tijdloos design - 4.5 van 5 uit 42 beoordelingen

 1. Dovre 350 CB/3 geschreven door FrankPyromaan
  Ik ben inmiddels aan mijn tweede bezig, m'n eerste is verkocht met m'n vorige huis. En dat vond ik wel jammer want hij deed 't nog prima. Wat heet. Ongeveer 150 avonden stond het ding te branden en dat voor 8 jaar lang. Als nieuw. Raampje zelf een keer gesloopt, bij de kachelspeciaalzaak gewoon een stukje glas laten snijden en voor een paar tientjes ben je klaar. Inmiddels stook ik met de opvolger en die is weer ietsjes beter. Het handvat is afneembaar en wordt dus niet warm, geen pannenlap meer nodig dus. Verder zitten de lelijke afneembare pootjes er niet meer bij, logisch want niemand gebruikte die immers. Al bij al een topproduct. Mits goed geïnstalleerd trekt ie als een lier (tip voor extra trek: deur op een kiertje). Wij hebben inmiddels een huurhuis met een slecht geïsoleerde, vrij grote woonkamer maar dit is geen enkel probleem voor de Dovre. Gewoon een flink aantal blokken erop en de boel is zo warm.
  Lees volledige beoordeling »
 2. Dovre 640 geschreven door Nance van Putten
  Al jaren (4) plezier van deze kachel. Nu is de vermiculiet binnen steen aan een zijkant kapot gegaan. is het mogelijk om deze te vervangen?
  Lees volledige beoordeling »
 3. Dovre Vintage 35 geschreven door Familie Vink
  Blij met de aankoop, staat mooi in onze kamer, brandt goed en geeft veel extra sfeer. Glas in stookdeur blijft goed schoon. Correct geleverd en afgehandeld.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Dovre TAI45 geschreven door heer Barten
  Lees volledige beoordeling »
 5. Dovre 725 GA geschreven door heer kniesmeijer
  GEWELDIGE KACHEL bEN ER HEEL BLIJ MEE
  Lees volledige beoordeling »

Dovre is gietijzer van de bovenste plank

Gietijzer is een ideale warmtegeleider. Door het gebruik van de modernste productiemethoden zorgt de Dovre gieterij niet alleen voor een hoge vormvastheid maar ook voor een prachtig oppervlakte van het materiaal. Dovre beschikt tevens over uitgebreide nabewerkings- en montagefaciliteiten om de hoge kwaliteit te garanderen. Verder heeft Dovre een uiterst moderne emailleerinstallatie, vandaar ook dat (sommige) kachels in aansprekende kleuren email geleverd kunnen worden. Dovre staat voor topkwaliteit. Daarom geeft Dovre ook tot 5 jaar garantie op haar producten.

Gietijzeren houtkachels van Dovre afgewerkt met emaille

Emaille in alle kleuren

Een deel van het assortiment kan ook in emaille afwerking geleverd. Emaille zorgt voor een hoogwaardige en duurzame afwerking van de kachel. Daarnaast is het mogelijk om de kachels in vele fraaie kleuren af te werken. De verschillende kleuren die bij Dovre beschikbaar zijn:

 • E1 - Mat zwart emaille
 • E2 - Ivoor emaille
 • E4 - Houtskool emaille
 • E6 - Majolica bruin emaille
 • E8 - Gebroken wit emaille
 • E9 - Olijf groen emaille
 • E10 - Glanzend zwart emaille
 • E12 - Wit emaille
 • E14 - Grijs emaille

Lees meer over alle gietijzeren houtkachels en over emaille houtkachels.

Dovre houtkachels met naverbranding

De nieuwste generatie kachels is uitgerust met een uniek dubbel verbrandingssysteem. Via de achterzijde wordt secundaire lucht aangetrokken. Na voorverwarming wordt deze lucht gebruikt voor de secundaire vebranding. Hierbij worden nog niet volledige verbrande rookgassen alsnog verbrandt. Het resultaat: een hoger rendement, meer warmte en minder schadelijke uitstoot.

Airwash glasbeluchtingssysteem

Veel houtkachels zijn voorzien van ruit. Door de verbranding van hout ontstaat er ondermeer roet en andere aanslag. Deze aanslag kan zich ook afzetten op de ruit. Hierdoor neemt zicht op het gezellige vlammenspel snel af. Om dit tegen te gaan heeft Dovre het Air Wash-glasbeluchtingssysteem ontwikkelt. Door dit systeem stroomt de secundaire verbrandingslucht eerst langs het glas. Hiermee worden onverbrande rookgassen en condens van de ruit weggehouden. Deze blijft langer schoon en u hoeft de ruit minder vaak schoon te maken.

Klassieke kachels

Dovre kan de meeste modellen ook leveren in email uitvoering. Hiermee is de kachel volledig aan te passen aan uw eigen wensen. Wist u dat Dovre over maar liefst 7 kleuren email beschikt? Te weten: mat zwart, ivoor, groen, houtskool, koningsblauw, majolica bruin en majolica groen. Voorbeeld producten hiervan zijn: Dovre 760, Dovre 640 en Dovre 450.

Dovre gaskachels en haarden

Naast de zeer populaire houtkachels zijn er ook een aantal gaskachels in het assortiment. Deze haarden hebben dezelfde sfeervolle uitstraling en worden ook gemaakt uit gietijzer. Het grote voordeel van deze modellen is het gemak. Met een eenvoudige afstandsbediening wordt de haard volledig bediend, een druk op de knop en de haard brandt. Geen gesleep meer met hout, eenvoudig genieten van een sfeervol vuur met de uitstraling van een echte houtkachel.

De Dovre Vintage 35 GA, een gaskachel

Nadat een model succesvol is neergezet als houtkachel volgt vaak een uitvoering op gas. Zo is de Dovre Vintage-serie nu ook uitgebreid met twee gashaarden, de Vintage 35 GA en zijn grotere broer, de Vintage 50 GA. Naast de standaard gelakte uitvoering zijn de gashaarden ook leverbaar in de emaille uitvoering.

Recent bekeken