check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
Contura 800-serie

De Contura 800 serie houtkachels

De Contura 800 vindt haar inspiratie in de bekende superellipse. Deze vorm maakt de kachel compact en aantrekkelijk. De afmetingen meten slechts 36 cm diep en 46 cm breed waardoor de kachel zeer eenvoudig te plaatsen is, zelfs in kleine ruimtes. Dankzij de vorm is Contura in staat geweest om veel glas te gebruiken zonder verlies aan efficiëntie. De Contura 800 is een kleine stralende ster!

De kachel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, het is altijd mogelijk om het model aan te passen aan de eigen wensen. De basis Contura 810 uitvoering zonder speksteen kan worden uitgebreid met 50 kg echte speksteen bekleding. Deze houdt de warmte voor langere tijd vast. Mocht u meer van het vlammenspel willen zien dan kun u kiezen uit de modellen: 850, 860 en 880. Deze modellen hebben nog meer glas waardoor het vuur nog beter te zien is.

Accessoires voor de Contura

Zoals iedere Contura is ook de 800 serie aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Onder meer de volgende accessoires zijn er leverbaar:

 • Zelfsluitende deur, nog veiliger, wanneer de deur open blijft staan zal deze zichzelf sluiten
 • Vloer bescherming, bescherm uw vloer door middel van een speciaal ontworpen vloerbeschermer. Deze is leverbaar in het zwart of grijs en transparant glas.
 • Houtopbergruimte, onder de haard kan gemakkelijk en veilig hout bewaard worden.
 • Opbergruimte met deur, onder de haard kan ook een opbergruimte geplaatst worden met deur. Hier kunnen veilig de lucifers bewaard worden.
 • Buitenluchttoevoer, in sommige situaties is het beter om de lucht direct van buiten te halen. De Contura 800 kan uitgebreid worden met een buitenluchttoevoer.

Opties voor de Contura 800

De bovenkant van de Contura 800 kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

 • Gietijzeren bovenkant, de gietijzeren bovenkant kan goed dienen als warmhoudplaat of om eten op te bereiden
 • Stalen bovenkant, de Contura is ook leverbaar met een 5mm dikke stalen plaat als bovenkant. Dit geeft de kachel een modern uiterlijk en verhoogd de warmteafgifte
 • Spekstenen bovenkant, door de natuurlijke en unieke uitstraling maakt speksteen uw kachel uniek.
 • Glazen bovenkant, voor de zwarte uitvoeringen is het mogelijk om een glazen bovenplaat te leveren, dit geeft uw kachel een zeer bijzondere uitstraling.
 • RVS bovenplaat, deze bovenplaat geeft een modern en strak contrast met een grijze of zwarte kachel

Laatste reviews voor De Contura 800 serie houtkachels - 4.0 van 5 uit 7 beoordelingen

 1. Contura 850 geschreven door mevrouw Hofstede
  Wij hebben al veel plezier van de Contura 850 allen blijft er veel as naast het rooster liggen ik had het rooster scheef na het midden laten aflopen Kleine asla Bij schoonmaken lastig dat deurtje steeds dicht valt
  Lees volledige beoordeling »
 2. Contura 850 W geschreven door E. Van Rijswijk
  Wij zijn zeer tevreden over de kachel. Genieten er dagelijks van.
  Lees volledige beoordeling »
 3. Contura 850 geschreven door familie Bokhorst
  Goed regelbare kachel met fraai zicht.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Contura 860 T geschreven door alexander Smits
  ben helaas niet tevreden van mijn contura 860t , ruiten worden rap vuilen hij trekt niet voldoend . als ik deur niet op een kier zet gebeurd er weinig ?.Nee ik had er meer van verwacht .
  Lees volledige beoordeling »
 5. Contura 850 geschreven door Familie Booijink
  Wij hebben de kachel nu een tijdje in gebruik en zijn zeer tevreden over deze kachel. Erik heeft ons prima geholpen in de zoektocht naar een geschikte kachel.
  Lees volledige beoordeling »