check 170 kachels in showroom check installatie in heel nederland check altijd beste prijscheck klanten geven ons een 8,7
Product filters tonen
Contura 500-serie

De Contura 500 houtkachels

De Contura 500 serie houtkachels zijn aantrekkelijk vormgegeven, eenvoudig te plaatsen en verwarmen tot 120 m2. De Contura 556 heeft een wat hoger geplaatste verbrandingskamer dan de het originele ontwerp van de Contura 550 en is hierdoor beter in verhouding en goed tegen een wand te plaatsen. De Contura 586 staat op een zuil en komt extra goed tot zijn recht als middelpunt van de kamer.

Laatste reviews voor De Contura 500 houtkachels - 4.5 van 5 uit 9 beoordelingen

 1. Contura 556 Style geschreven door heer Kalmeijer
  mooie kachel, rondom zicht is leuk
  Lees volledige beoordeling »
 2. Contura 510 Style geschreven door familie Overbeeke
  Dit is een prachtige kachel voor plaatsing in de hoek van een kamer. Door de grote, ronde ruit in de deur zie je het vuur op precies de goede hoogte vanaf elke zitplaats. Het design past perfect bij ons interieur, en is precies wat wij zochten. We zijn er heel blij mee. Jammer dat er nauwelijks winterkou is geweest!
  Lees volledige beoordeling »
 3. Contura 556 Style geschreven door familie Mulders
  bevalt uitstekend,geeft de warmte die we verwachtten.
  Lees volledige beoordeling »
 4. Contura 510 Style geschreven door heer Beijer
  Mooie kachel. Hij brandt prima, ook met onze stenen schoorsteen van 20 cm. Wij zijn erg blij met de "eigen" luchttoevoer voor de kachel die door de betonnen voer geboord is (daardoor kan de kachel probleemloos blijven branden als de afzuigkap in de keuken aan staat). +
  Lees volledige beoordeling »
 5. Contura 556 Style geschreven door Erik Kamerling
  Al lang was ik aan het wikken en wegen of ik een kachel aan zou schaffen. Ik ben van mijn ouderlijk huis uit, aan de warmte van een hout kachel gewend. Maar ik had in mijn eigen huis geen kachel noch rookkanaal. Allereerst begonnen met een vrijblijvend gesprek bij Uwkachel.nl met een prettige en ontspannen sfeer. Vervolgens hebben we bij ons thuis een vervolg afspraak gepland. Zodat de situatie beter bekeken kon worden en we een passend advies konden krijgen voor de plek en het rookkanaal. Na dit bezoek ontvingen we een nette offerte. Na onderzoek te hebben gedaan op internet bleek dat de prijs lager kan. Hierop heb ik een discussie gehad met de verkoper. Tijdens de discussie werd mij duidelijk uitgelegd dat het prijs verschil terug te vinden is in de geleverde kwaliteit. De verkoper liet mij een rookkanaal van een goedkopere leverancier zien, dit spreekt boekdelen. Voor mijn was het duidelijk, dat wil ik niet in mijn huis. Met een degelijk rookkanaal koop je ook een stuk veiligheid. Vervolgens heb ik de knoop doorgehakt en de bestelling geplaatst. Het wachten op de plaatsing begon. Tijdens het plaatsen werkten de monteurs netjes en nauwkeurig. Evenals de onderaannemer welke 2 gaten moest boren door de betonvloeren van mijn woning. Alles is vakkundig en verbazingwekkend stofvrij gebeurd. Sneller dan verwacht had ik een mooie kachel in mijn woonkamer staan. Jammer genoeg is de verkeerde vloerplaat meegeleverd, deze moet met de hand worden gemaakt en wordt binnenkort na geleverd. Samen met de monteurs de kachel de eerste keer aangestoken, en sindsdien geniet ik bijna elke dag van mijn mooie houtkachel. Kort samenvattend: ik ben erg blij met mijn nieuwe contura 556, alsmede ik erg tevreden ben over de kwaliteit van materiaal en plaatsing.
  Lees volledige beoordeling »