Nestor Martin

De ontwerpers van Nestor Martin hebben jarenlang de spelregels van het wonderlijke spel van vuur onderzocht. Hieruit kwam als resultaat, de Woodbox Technologie.
Een verbrandingsysteem dat voor eens en altijd zou bewijzen dat vuur mooier kan zijn dan werd aangenomen.

Nestor Martin

De ontwerpers van Nestor Martin hebben jarenlang d... Lees meer

De Woodbox Technologie

  • Geïntegreerd systeem combineert primaire en secundaire verbranding.
  • Hoog rendement en lage uitstoot, die voldoen aan de Europese normen.
  • Zeer nauwkeurige bediening van de verbrandingssnelheid.
  • Start-Up lucht om het aansteken van de kachel nog eenvoudiger te maken.
  • Luchtdichte, dubbele behuizing van staal en gietijzer.
  • Optionele afstandsbediening.

De haarden van Nestor Martin kun je met gemak efficiënt bedienen. Het wonderlijke spel van vuur kunt u makkelijk bedienen. Het is zelfs mogelijk door middel van de Woodbox technologie de Nestor Martin houtkachels te bedienen met een afstandsbediening. ZO kun je de luchttoevoer van je kachel bedienen vanuit je luie stoel.

Afstandsbediening

Uniek aan de WOODBOX® TECHNOLOGY van Nestor Martin is bovendien de programmeerbare thermostatische afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je het tempo van het vuur op een geprogrammeerd vastgelegd tijdstip versnellen of vertragen. Dankzij het ingebouwde thermostatische proces kun je ook de gewenste temperatuur instellen.

De modellen met Woodbox Technologie van Nestor Martin kunnen gedurende tien uur op spaarstand werken zonder bijladen. Ze kunnen automatisch op een bepaald tijdstip het vuur aanwakkeren of verlagen, bijvoorbeeld ‘s morgens bij het opstaan. Je kunt je houtkachel dan weer opstoken op de resterende gloed.

De afstandsbediening zelf wordt gevoed door 3 AAA batterijen. Stel de gewenste kamertemperatuur in en de ingebouwde thermostaat zal deze temperatuur vergelijken met de gedetecteerde temperatuur in de kamer en daar de luchttoevoer in de kachel op aanpassen. Hierdoor wordt ook het houtverbruik geoptimaliseerd,