MCZ

Het Italiaanse merk MCZ is bedreven in het maken van pelletkachels. Dat is ook niet zo gek, in Italië is het stoken met pellets veel normaler. Er is dan ook een MCZ-pelletkachel voor iedereen. Stijlvol en elegant, of robuust en krachtig. Wat kies jij?

MCZ

Het Italiaanse merk MCZ is bedreven in het maken v... Lees meer

De kachels van MCZ kennen een enorme verscheidenheid, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn superzuinig. Ze halen allemaal een rendement van rond de 90 procent. Je hebt dus veel minder brandstof nodig voor dezelfde hoeveelheid warmte. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Stoken met pellets is dan ook stukken goedkoper dan stoken met hout.

Meer weten over rendement? Je leest het hier.

Een MCZ voor iedereen

MCZ speelt precies op deze behoefte in. Daarom kun je met hun pelletkachels alle kanten op. Zoek je de gezelligheid van een vrijstaande houtkachel? MCZ heeft het. Wil je je open haard vervangen voor een pellethaard? Ook dat kan. Of ga je voor een bakbeest dat je hele huis kan verwarmen? Geen probleem, ook die worden gemaakt in Italië.

Net als andere pelletkachels hebben die van MCZ geavanceerde software die zelf berekent hoeveel brandstof er nodig is om de ruimte op temperatuur te houden. Het enige wat je hoeft te doen is het pelletreservoir bij te vullen. Sommige kunnen zelfs wel vijf dagen branden. Software is wel een stuk ingewikkelder als er problemen met de kachel ontstaan, maar gelukkig hebben onze installateurs allemaal een opleiding gehad van de leverancier zelf. We staan dus ook ná je aankoop voor je klaar.

Stille pelletkachel

Een nadeel van stoken met pellets is dat de kachels een ventilator hebben die een zoemend geluid maakt. MCZ is continu bezig daarin te innoveren, met als resultaat dat hun pelletkachels stiller zijn dan die van concurrenten. Bij sommige modellen kun je de ventilator ook uit zetten. Voor als je echt even van de stilte wil genieten.

Ook zijn er kachels die onafhankelijk van de ruimte kunnen branden. Dat komt goed uit als je een goed geïsoleerd huis hebt of een huis met mechanische ventilatie. Het is dan niet gewenst om zuurstof uit de binnenruimte te halen, dat kan leiden tot onderdruk.

Subsidie

Misschien het allergrootste voordeel van een pelletkachel is dat er momenteel subsidie voor geldt. De overheid stimuleert het stoken met pellets namelijk: het is schoner en duurzamer. Bovendien een bijzonder goed alternatief voor gas, en dat is extra actueel. In het Klimaatakkoord van 2018 is immers vastgesteld dat we in 2050 gasloos leven. Niet zo'n slecht idee dus, zo'n pelletkachel.

Lees hier meer over de subsidie.

Heb je speciale wensen? MCZ heeft een hoop keuze. Maar kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. We nemen de opties graag met je door.