MCZ Hydro

MCZ is een begrip als het gaat om pelletkachels. Dus wil je een cv-aansluiting die brandt op pellets, dan kom je vanzelfsprekend bij de Italiaanse kachelfabrikant uit. En dat is niet voor niets: ze hebben er ervaring mee.

Ze noemen het Hydro. Zie je dat staan bij de productspecificaties van een MCZ-kachel, dan weet je dat er een mogelijkheid is voor een cv-aansluiting. Handig, want een pelletkachel is heel goed in staat zuinig, schoon en krachtig te branden. Perfect voor een cv dus. En met dit Italiaanse merk weet je zeker dat je kwaliteit koopt.

MCZ Hydro

MCZ is een begrip als het gaat om pelletkachels. D... Lees meer
Geen producten gevonden...

Zuinig

De kachels van MCZ kennen een enorme verscheidenheid, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn superzuinig. Ze halen allemaal een rendement van rond de 90 procent. Je hebt dus veel minder brandstof nodig voor dezelfde hoeveelheid warmte. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Stoken met pellets is dan ook stukken goedkoper dan stoken met hout.

Meer weten over rendement? Je leest het hier.

Software

Net als andere pelletkachels hebben die van MCZ geavanceerde software die zelf berekent hoeveel brandstof er nodig is om de ruimte op temperatuur te houden. Het enige wat je hoeft te doen is het pelletreservoir bij te vullen. Sommige kunnen zelfs wel vijf dagen branden. Software is wel een stuk ingewikkelder als er problemen met de kachel ontstaan, maar gelukkig hebben onze installateurs allemaal een opleiding gehad van de leverancier zelf. We staan dus ook ná je aankoop voor je klaar.

Stille pelletkachel

Een nadeel van stoken met pellets is dat de kachels een ventilator hebben die een zoemend geluid maakt. MCZ is continu bezig daarin te innoveren, met als resultaat dat hun pelletkachels stiller zijn dan die van concurrenten. Bij sommige modellen kun je de ventilator ook uit zetten. Voor als je echt even van de stilte wil genieten.

Ook zijn er kachels die onafhankelijk van de ruimte kunnen branden. Dat komt goed uit als je een goed geïsoleerd huis hebt of een huis met mechanische ventilatie. Het is dan niet gewenst om zuurstof uit de binnenruimte te halen, dat kan leiden tot onderdruk.

Subsidie

Misschien het allergrootste voordeel van een pelletkachel is dat er momenteel subsidie voor geldt. De overheid stimuleert het stoken met pellets namelijk: het is schoner en duurzamer. Bovendien een bijzonder goed alternatief voor gas, en dat is extra actueel. In het Klimaatakkoord van 2018 is immers vastgesteld dat we in 2050 gasloos leven. Niet zo'n slecht idee dus, zo'n pelletkachel.

Lees hier meer over de subsidie.

Heb je speciale wensen? MCZ heeft een hoop keuze. Maar kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. We nemen de opties graag met je door.