LUUMA Energy

De Duitse kachelfabrikant LUUMA zag mooie kansen in het gebruik van de schone en superzuinige houtvergassers. Waar die eerder alleen voor industriële installaties werden gebruikt, was LUUMA één van de fabrikanten die er ook iets moois van maakte. Zodat je dit duurzame alternatief prima in je woonkamer kunt plaatsen.

LUUMA Energy

De Duitse kachelfabrikant LUUMA zag mooie kansen i... Lees meer

Hoog vermogen

Een houtvergasser heeft zo veel vermogen, dat je hem eigenlijk wel aan móet sluiten op de cv. Hij genereert namelijk zo veel warmte, dat het eigenlijk te veel is voor een doorsnee huiskamer. Niet voor niets worden dit soort kachels veel gebruikt in de industrie. Het model van LUUMA is speciaal gemaakt voor thuisgebruik. Want waarom zou je thuis niet gebruik kunnen maken van het feit dat ze niet veel brandstof gebruiken en weinig onderhoud nodig hebben? 

Zo werkt het: een houtvergasser heeft twee brandkamers. De bovenste is waar het hout verbrand wordt. Dat gaat een beetje anders dan bij een gewone houtkachel: hij droogt namelijk eerst het hout, en verkoolt het gedeeltelijk. Maar de meerwaarde zit hem vooral in de tweede brandkamer. Vanuit de eerste brandkamer worden daar de restgassen opgezogen en voor een tweede keer verbrand. In die brandkamer kan de temperatuur oplopen tot wel 1.200 graden Celsius. Behoorlijk warm dus.

LUUMA aansluiten op de cv

Omdat zo'n kachel zoveel warmte produceert, is het een goed idee om hem aan te sluiten op je cv. Dan kun je langer en meer gebruik maken van de dubbele verbranding van het hout. Ook een buffervat is een goed idee.

Wist je dat LUUMA niet de enige is die houtvergassers produceert? We hebben ook twee modellen van Walltherm. Kijk eens in onze webshop.

Vraag ons om advies

Kom je er niet uit, of wil je weten wat er bij jou mogelijk is? Een houtvergasser van LUUMA aansluiten op de cv is per definitie maatwerk. Bel ons eens voor vrijblijvend advies, of maak meteen een afspraak om ons bij je thuis te laten kijken.