Veelgestelde vragen

Wat is een houtvergasser?

Wat is een houtvergasser? Met hout je hele huis verwarmen én van warm water voorzien? Dan kun je een houtvergasser overwegen. Die heeft niet alleen veel vermogen – hoog genoeg om een heel huishouden van warmte te voorzien – maar brandt ook nog eens extra schoon. Veel warmte met weinig brandstof dus, en dan is een houtvergasser ook nog eens onderhoudsarm.

Wat zijn de beste soorten haardhout?

Wat zijn de beste soorten haardhout? Schoon hout stoken met zo min mogelijk rook? Daar zijn manieren voor. Maar je begint natuurlijk bij het begin: met het hout. Want hoe schoner en droger het haardhout, des te beter voor het milieu. En voor je buren, want je beperkt de rook.

Is stoken met hout slecht voor het milieu?

Is stoken met hout slecht voor het milieu? Er is veel te doen over de schadelijke uitstoot van houtkachels. Het is zo dat de rook die vrijkomt bij het stoken van hout veel fijnstof bevat, en dat is schadelijk voor het milieu. Maar er zijn manieren om de hoeveelheid fijnstof te beperken. Je hebt het dus zelf in de hand.

Witte houtkachels: wat is er mogelijk?

Witte houtkachels zijn heel populair. Ze passen namelijk uitstekend in een strak en modern interieur. Het spreekt voor zich dat ook wij ook witte houtkachels in het assortiment hebben. Maar wat is er allemaal mogelijk? En is wit eigenlijk wel handig?