Een gashaard zonder afvoer, kan dat?

Een gashaard geeft een geweldige sfeer in je woonkamer. Het vraagt soms wel om aanpassingen aan je huis. Je hebt voor dit soort kachels namelijk een rookkanaal nodig om de verbrandingsgassen af te voeren. Maar wat als jouw huis niet geschikt is voor een rookkanaal? Dan is een gashaard die geen afvoer nodig heeft de ideale oplossing.

Hoe werkt een afvoerloze gashaard?

Een haard zonder afvoer werkt op een heel andere manier dan een standaard haard. Deze modellen maken gebruik van een nieuwe verbrandingstechniek. Hierbij gaan de gassen door een katalysator. Deze zorgt ervoor dat de schadelijke gassen die normaal gesproken vrijkomen bij de verbranding van gas, omgezet worden in CO2. Dit is onschadelijk voor je, waardoor je zorgeloos kunt genieten van je haard.

Waar moet ik rekening mee houden?

Dit soort gashaarden geven niet genoeg warmte af om als hoofdverwarming te dienen. Ze zijn vooral bedoeld om sfeer te geven en zijn een mooie aanvulling op de centrale verwarming.

De ruimte waar de gashaard staat, moet goed geventileerd worden. Het vuur heeft namelijk zuurstof nodig en de kachel haalt deze uit de ruimte waar hij staat. Het grote voordeel van deze haarden is dat ze vanzelf uitschakelen wanneer het zuurstofgehalte in de ruimte te veel daalt.

Wil je weten welk type haard het beste past bij je woning? Kom dan eens praten met onze kachelexperts. Dan kun je in onze showroom gelijk onze verschillende kachels bekijken.